RTL nieuws meldt dat Werk.nl een ramp is. Nee toch…

Logotype Werk.nlZou het een teken aan de wand zijn? Eerlijk gezegd heb ik geen idee, maar RTL nieuws besteedde op Bevrijdingsdag aandacht aan de gruwel die Werk.nl heet, onder de passende titel: UWV-site voor werkzoekenden een ramp. En in het nieuwsitem kwam ook Andre Timmermans (directeur UWV WERKbedrijf) aan het woord met wat ik toch wel een bijzonder statement vond. Want na het boetekleed te hebben aangetrokken over de slechte zoekfunctionaliteit zei Timmermans dat dit zou worden verholpen door het oude systeem…

dit jaar te vervangen door een nieuw systeem wat beter in staat is om die koppeling ook voor iedereen te maken

Toe maar! Na jaren doffe ellende is een nieuwsitem op een commerciele zender voldoende om ineens een nieuw systeem te beloven waarmee goede zoekfunctionaliteit geboden gaat worden? Timmermans is blijkbaar Sinterklaas geworden. O ja, het nieuwsitem wist ook nog te melden dat werkzoekers niet tot het einde van 2012 hoeven te wachten; de nieuwe zoekfunctionaliteit komt dit najaar ‘al’ beschikbaar. Wie durft zijn adem in te houden?

Overigens zijn er naast het nieuwsitem ook nog een aantal artikelen en een evaluatie op de site van RTL geplaatst. Dit zijn de artikelen:

En dit is de evaluatie van Werk.nl: Expert review Werk.nl

Werk.nl is al jaren de slechtste vacaturesite die ons land rijk is, dus dit is feitelijk allemaal geen nieuws. Maar de aandacht van een massamedium maakt heel, heel misschien het verschil waardoor UWV (WERKbedrijf) wel iets gaat doen aan haar gruwelijk slechte online dienstverlening. Hoewel de beste oplossing natuurlijk nog altijd het opheffen van Werk.nl is. Tenslotte is een betere zoekfunctie maar een klein onderdeel van alles wat fout is aan deze site. En dat terwijl volgens de onzalige plannen van de politiek Werk.nl binnen enkele jaren de enige contactmogelijkheid met UWV WERKbedrijf gaat vormen. In dat geval kan er maar beter een dagelijkse rubriek in RTL nieuws worden gereserveerd…

Geef een reactie

11 Comments