Thomas Volmoeller wordt nieuwe CEO XING

Thomas VolmoellerPer 15 augustus van dit jaar treedt Thomas Volmoeller toe tot de Board of Directors van XING om uiterlijk 15 januari 2013 de positie van CEO over te nemen van Stefan Groß-Selbeck. Laatstgenoemde heeft er namelijk voor gekozen zijn contract, dat op 15 januari 2013 afloopt, niet te verlengen. De kans is natuurlijk groot dat Volmoeller aanzienlijk eerder de positie van CEO overneemt waarna Groß-Selbeck ongetwijfeld de rol van adviseur mag voeren tot medio januari.

Volmoeller staat voor de weinig benijdenswaardige taak om XING te laten groeien binnen de zogenaamde DACH landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland); oftewel het Duits sprekende deel van Europa. Waarbij Zwitserland natuurlijk slechts voor een deel Duits spreekt, wat zich ook vertaalt in de relatieve dominantie van LinkedIn in dat land ten opzichte van XING.

Het is weinig benijdenswaardig omdat XING, en daarmee Volmoeller, geen kant op kan. Buiten deze drie landen heeft XING geen bestaansrecht, zoals het bedrijf in een recente roadshow presentatie ook ondubbelzinnig zelf aangeeft:

Roadshow XING

Overigens doet XING het binnen de grenzen van Duits sprekend Europa nog altijd zeer goed. In de roadshow presentatie laat het bedrijf zien dat er nog aanzienlijke groeipotentie lijkt te zijn voor het professionele netwerk; alleen vergeet ze te vermelden dat die groei niet alleen aan XING ten goede zal komen. LinkedIn heeft tenslotte de ambitie om XING uiteindelijk ook hier te verdrijven en zo als enige professionele netwerk over te blijven.

En dat is waar Volmoeller een stokje voor moet gaan steken. Er rest mij dus niets anders dan Volmoeller heel erg veel succes, wijsheid en natuurlijk ook het nodige geluk toe te wensen.

Geef een antwoord