Een brief met heel veel gewicht

Griekse vlag Hoewel het blikveld van de gemiddelde recruiter in het algemeen niet verder reikt dan de eerstvolgende kandidaat blijf ik toch hardnekkig volharden in het informeren over de ontwikkelingen om ons heen die binnen afzienbare tijd een impact op onze arbeidsmarkt (en ons dagelijkse leven) gaan hebben. Los van de nog altijd verslechterende situatie in met name Spanje en Italie is Griekenland op weg naar nieuwe verkiezingen in juni. De waarschijnlijke winnaar van deze nieuwe verkiezingen is de anti-bailout partij Syriza, met als fractievoorzitter Alexis Tsipras. En Tsipras heeft onderstaande brief (vertaald uit het Grieks, wat de soms enigszins ondoorgrondelijke zinsbouw verklaard) aan de Europese Unie gestuurd. Het is waard om deze brief te lezen en de impact hiervan te doorgronden. Het is namelijk het begin van het einde van de Eurozone en de Euro.

Dear Mr President,
Ik stuur u deze brief na aflevering van de verkennende het mandaat van de Griekse president gaf aan mij, om de mogelijkheid van de vorming van een regering geniet het vertrouwen van het Parlement, onder onze Grondwet vast te stellen. Deze brief volgt op eerdere, had stuurde ik op 21 februari.

De stemming van het Griekse volk zondag 6 mei aponomimopoiei politieke memorandum van overeenstemming / memorandum voor het economisch en financieel beleid, waarin de vorige regering ondertekend Papademos en de leiders van twee politieke partijen die was gegarandeerd de parlementaire meerderheid van de regeringen. Beide partijen hadden een verlies leden van ongeveer 3,5 miljoen stemmen, in totaal 33,5% van totale aantal stemmen.

Houd er rekening mee dat, voordat deze het MoU / al MEFP aponomimopoiithei gehad in termen van economische efficiëntie. Maar niet alleen dat het Memorandum of Understanding / MEFP niet dezelfde doelstellingen te bereiken. Het is ook te hebben verzuimd om de structurele onevenwichtigheden en ongelijkheden van de Griekse economie aan te pakken. Syriza opgemerkt door de jaren heen de inherente zwakte van de economie. Alle regeringen, die nauw samenwerken met de Europese Unie onze aanbevelingen genegeerd voor specifieke hervormingen.

Houd er rekening mee dat vanwege het beleid van de Memorandum of Understanding / MEFP, Griekenland is het enige Europese land in vredestijd in 2012, die in zijn vijfde achtereenvolgende jaar met een diepe recessie. Bovendien heeft de Exchange Bond (PSI) niet in geslaagd een betrouwbare lange-termijn houdbaarheid van de groeiende overheidsschuld vast te zetten aan het BBP van Griekenland. Soberheid kan op geen enkele wijze worden getrakteerd op een recessie. Het is daarom absoluut noodzakelijk dat direct, sociaal rechtvaardige, keren de teloorgang van onze economie.

Wij hebben dringend behoefte aan economische en sociale stabiliteit in ons land te verzekeren. Hiervoor moeten we elke politieke initiatief om de soberheid en de recessie te keren. Want afgezien van het gebrek aan democratische legitimiteit, de continuïteit van het programma interne devaluatie leidt tot de vernietiging van de economie, zonder het scheppen van voorwaarden voor herstel. De interne devaluatie heeft de neiging te leiden tot een humanitaire crisis.

Daarom moeten we de hele context van de bestaande strategie, aangezien niet alleen een bedreiging voor de sociale cohesie en stabiliteit in Griekenland, maar ook een bron van instabiliteit voor dezelfde Europese Unie en de eurozone te herdenken.

De gezamenlijke toekomst van de Europese volkeren is onder dreiging van een dergelijke destructieve keuzes. Het is diepe overtuiging dat ons probleem is een Europese crisis, en dus op Europees niveau moet een oplossing vinden.

Met vriendelijke groet,
Alexis Tsipras
President K.O Syriza
Vice-voorzitter van de Europese Linkse Partij

Dus…

Geef een antwoord