LinkedIn toont interesse in overname Monster

Wat een verrassing…:

LinkedIn Corp and private equity firm Silver Lake Partners are among a number of parties that have expressed interest in a potential deal for Monster Worldwide Inc, according to people familiar with the matter, as the Internet jobs-search company is preparing data for potential buyers.

De waarde van het aandeel Monster is ondertussen bijna 20% gestegen…

Geef een antwoord

3 Comments
 • Rob van Elburg
  says:

  … Is het een verrassing?

  Monsterboard is een concrete markt waar vraag en aanbod samenkomen. Een Social Network is voor heel veel leden vaag. Niet iedereen is hier dagelijks actief en kent de juiste weg.

  Hoe mooi dus al deze profielen een concrete markt aan te bieden? 

  • Marc Drees
   says:

   Het woord verrassing is natuurlijk cynisch bedoeld, zie eerdere speculaties van mijn hand over de logische samengang van Monster en LinkedIn. Maar tot op heden heeft LinkedIn enige interesse in Monster ontkend en ook nu zijn er alweer berichten dat LinkedIn geen interesse zou hebben in een overname van Monster:

   But according to a source close to LinkedIn, after an assessment this week, the social media company has decided not to pursue Monster.

    
   Het zal binnenkort allemaal duidelijk worden; want hoewel de koers van het aandeel Monster een enorme boost heeft gekregen (+19%) is dit van zeer tijdelijke aard als geen van de geinteresseerde partijen uiteindelijk doorpakt. En dat doorpakken moet nu dus bijzonder snel gaan gebeuren. Anders is Monster daadwerkelijk niets meer dan een winkeldochter.