Minister Kamp is trots op UWV WERKbedrijf

Logotype Werk.nlKijk eens aan, het o, zo saaie vragenuurtje in de tweede kamer kent een interessant onderwerp. De kwaliteit van de dienstverlening van UWV WERKbedrijf staat ter discussie, en meer in het specifiek de problematiek rondom de kwaliteit van het matchen bij Werk.nl, zoals recent in een item door RTL is aangegeven.

Volgens Minister Kamp richt deze problematiek zich uitsluitend op vacatures die ingeschreven werkzoekenden ontvangen op basis van het profiel wat zij binnen Werk.nl hebben aangemaakt; de vacature verzendservice. De minister zei hierover letterlijk het volgende:

Dat gaat al heel aardig, maar niet geweldig. Dat kan beter, dat moet beter. Wij zijn daarmee aan het werk.

Dat is apart. Die vacature verzendservice bestaat al een tijdje. Dus wat is daar (ineens?) niet geweldig aan? En waarom moet het zo lang duren om een blijkbaar niet geweldig werkende matchfunctie te verbeteren? Want de minister geeft aan dat het tot juli duurt om een eerste verbetering te implementeren en tot november om alle problemen opgelost te hebben.

En gaat het hier uitsluitend om de matchfunctie of is de problematiek rondom de classificering van de door Jobfeed geleverde vacatures hier debet aan. Of misschien wel een combinatie van beide factoren?

Geef een antwoord

3 Comments