Vandaag is het Facebook dag

DollarsVandaag gaat Facebook naar de beurs, het zal vrijwel niemand zijn ontgaan. Met deze beursgang komt de social media bubble op haar voorlopige of misschien wel definitieve piek. Of is een World Online scenario denkbaar? Dat laatste lijkt me onwaarschijnlijk, hoewel de beurzen de afgelopen tijd wereldwijd flinke klappen hebben opgelopen en de bulls mogelijk voorzichtig zijn geworden.

Maar het is waarschijnlijker dat de beurskoers popt, waardoor de waarde van het aandeel Facebook fors boven de openingskoers van $38 zal gaan stijgen. Met als gevolg een waardering dichtbij of zelfs boven een waardering van 200 keer de omzet. Volstrekt krankzinnig natuurlijk, maar laten we het maar wisdom of the crowds noemen…

Stijgt Facebook, dan zal LinkedIn ongetwijfeld vrolijk meestijgen. Gisteren had het bedrijf juist last van de naderende beursgang en daalde het aandeel met maar liefst 7,5%. Ik heb zo’n idee dat het vandaag wel weer allemaal rechtgetrokken zal worden.

Hoe dan ook, vanmiddag en vanavond is het Facebook time!

Geef een antwoord