LinkedIn’s carrière aanbevelingen. Of zijn het traffic aanbevelingen…?

Groeien in mijn carriereLinkedIn heeft zoals bekend last van een gruwelijk laag engagement. En daar denkt LinkedIn nu een oplossing voor te hebben gevonden. Onder het mom van een onderzoek, uitgevoerd onder 3200 werkende professionals wereldwijd, komt de professionele netwerksite namelijk met een zestal aanbevelingen om carrière te maken. Vier van die aanbevelingen bevatten het woord LinkedIn, de andere twee verwijzen ernaar:

  1. Onderhoud relaties door anderen aan te bevelen of hen bijvoorbeeld te feliciteren met een nieuwe carrièrestap. Iedereen vindt het fijn om erkend te worden, LinkedIn is een makkelijke manier om dit te doen.
  2. Vraag om aanbevelingen van je netwerk. Dit is van cruciaal belang voor je geloofwaardigheid.
  3. Update regelmatig je status en zorg ervoor dat je profiel en foto actueel zijn.
  4. Verhoog je professionele zichtbaarheid; publiceer een artikel, begin een blog, discussieer mee in een LinkedIn-groep of ga naar netwerkevents.
  5. Gebruik de kracht van video en maak een videobiografie van jezelf voor op je LinkedIn-profiel.
  6. Onderzoek. Leer meer over je klanten, partners en concurrenten. LinkedIn is een goede plek om hiermee te beginnen.

En geheel in stijl is er bij dit ‘onderzoek’ natuurlijk een volledig overbodige infographic. Die ik hieronder heb toevoegd, voor de alpha en gamma lezertjes. Ook heeft LinkedIn de kracht van video ingezet.

Ik heb oprecht geen idee wat je hiermee zou moeten, maar infographics zijn de moderne vorm van brood en spelen. Dus eet en speel:

SNAGHTML210a4b20

Geef een antwoord

5 Comments
   • Dirk Goossens
    says:

    De Nederlandse opvattingen van de werkende professionals wereldwijd.

    Zoals dat koffie maken voor de baas even belangrijk is als het updaten van je CV. Een opvatting, zo leert mijn inzicht me, die bij werklozen significant minder opgang doet. En een die doet afvragen of het updaten van je CV even belangrijk is als halen van koffie voor de baas. Kortom, een intrigerende contingentie.

    • Marc Drees
     says:

     Ik ben al bij de eerste opvatting terminaal gestruikeld waardoor ik niet aan de koffie ben toegekomen.
      
     Welke hersenloze idioot is in hemelsnaam 30 minuten per dag met zijn/haar carrière bezig? Niet-werkende werkzoekenden uitgezonderd natuurlijk.
      
     Wat is minder dan 30 minuten? 29 minuten? 25 minuten? 20 minuten? 9 minuten? 0 minuten? Geen idee!
      
     Als 61% 30 minuten per dag met zijn/haar carrière bezig is, hoeveel tijd per dag wordt er dan door de resterende 39% per dag besteed?
      
     Dit zijn geen opvattingen, dit is pure verwarring. In mijn geval leidend tot een scherp stekende hoofdpijn.

     • Dirk Goossens
      says:

      Ze zeggen dat minder dan een half uur optimaal is. Komt op mij meer over als een streefgetal. Een streefgetal van mensen die tijdens werk of vrije tijd gelegenheid zagen deze vragen te beantwoorden.