Glued komt met Jobfeed concurrent!

Logotype GetGluedGeheel tegen mijn  belofte in zit ik vandaag  bij een event. Het Get Glued event. Het wat? Jawel, Get Glued event. Even geduld, het wordt vanzelf allemaal duidelijk. Ook voor mij, want tot op heden is hier bijzonder geheimzinnig over gedaan. Het is:

[…] een revolutionair, nieuw concept. Het zal de wereld van recruitment voor altijd veranderen. Recruiting zal directer, makkelijker en succesvoller worden.

Grote woorden, afkomstig van FlexService. En daarom zit ik nu hier, In Media Plaza, met trillende vingers achter mijn toetsenbord. Want de wereld van recruitment wordt tenslotte niet iedere dag veranderd.

Sssttt… het gaat beginnen.

Na een hilarische introductie door dagvoorzitter Bastiaan Geleijnse (Fokke en Sukke) is het de beurt aan Nardo Lambregts (FlexService groep) die gaat vertellen wat Get Glued nou eigenlijk is.

Na het schetsen van enige vergezichten, en vele fraaie buzzwords zoals empowerment, bring your own device is het zover: Glued levert tools. Glued, tools to recruit. Verrek, Glued is een appstore. Of, in dit geval dus een toolstore. Met tools om allerlei facetten van het recruitmentproces te ondersteunen. O ja, en betaalbaar. We zijn tenslotte in Nederland. 

Op dit moment is de toolstore overigens nog heel erg leeg. De enige beschikbare tool is GluedJobs. Die als volgt wordt omschreven: Met GluedJobs vind je alle nieuwe online vacatures. Krijg nou tandjes! Is dit Jobfeed2? Het lijkt er wel heel erg sterk op:

image 

En wat zie ik daar in de rechter bovenhoek: gratis een maand proberen. Voor al die zuunige W&S bureaus mogelijk een godsgeschenk in economisch slechtere tijden. Ik zal Olfertjan Niemeijer (Independent Recruiters) al watertandend in de zaal zitten.

Lambregts noemt nog een aantal andere Glued tools, maar ik ben die allemaal vergeten. Want ik zit te tollen op mijn stoel. Ik wil met GluedJobs spelen. En wel nu! Ik ben duidelijk niet voor niets naar dit event gekomen. Hoewel ik niet weet of het de wereld van recruitment voorgoed gaat veranderen.

Geef een antwoord

10 Comments
 • Alan Whitford
  says:

  Good blog post from Filip.  Like Marc, I wonder if I have been living in the dark the last 15 years that I have been promoting the use of better tools to take out the administrivia of recruitment and to improve the performance of the humans in the process – candidate, interviewer and hiring manager.
  Did Filip see the New Dawn of recuitment tools at the event?  Or just another great mareketing effort?
  Well, I guess that any event and blog post that generates discussions about improving the candidate journey and recruitment success cannot be all bad.
  Hope to see some of you at SRCONF 2012 in London on 28 June.
  Sorry for not writing in Dutch – but Filip and Marc will attest to my ability to listen and interpret, but definitely not to write.
  Best regads
  Alah

 • Menno
  says:

  We doen als of social media en internet DE oplossing is. Een goede werving en selectie bureau is niet te vervangen. Wij kennen de markt en wij kennen de mensen. Als de arbeidsmarkt weer aantrekt laait het gevecht weer om de kandidaat. Mensen, recruitment blijft een peoples business.

  • Marc Drees
   says:

   Ehh… heb je een jaar over tien onder een steen gelegen? Een deel van het werving- en selectieproces is en blijft mensenwerk, maar een groot deel van het proces heeft enorm baat bij hulpmiddelen (’tools’) die het een stuk eenvoudiger, sneller, productiever, gerichter, etc. maken. Daar de ogen voor sluiten lijkt mij bijzonder achterlijk.

   • Patrick Bluekens
    says:

    Vergeten je leesbril op te zetten Marc? Waar lees je dat een (groot) deel van het proces GEEN baat zou hebben bij hulpmiddelen en waar lees je dat ik hier mijn ogen voor zou sluiten? Menno suggereert dat hij het niet eens is met het feit dat social media en internet DE oplossing is, dit ben ik met hem eens. In essentie is het wat mij betreft nog steeds dezelfde peoples business als 10 jaar geleden. 
     

 • Michel Rijnders
  says:

  Er is nog wel een lange weg te gaan om de recruitmentwereld te veranderen (en concurrentie met Jobfeed aan te gaan). Glued jobs doorzoekt naast de vacaturesites slechts 2 werkgeverssites: werkenbijdeoverheid en Rabobank. Alle online vacatures is dus nog wel wat bugs of een lange weg te gaan verwijderd.