Heeft Twitter toch geen voorspellende waarde?

Johan BollenEen interessante wetenschappelijke hersenoefening die natuurlijk nooit tot leven had mogen komen lijkt vorig jaar in alle stilte te zijn gestorven. Begin 2011 verbaasde Johan Bollen de bezoekers van de CSN conference met een fantastische keynote waarin hij Twitter als krachtige indicator voor de ontwikkeling van de beurskoers ten tonele voerde. Een after-the-fact analyse die voorspellende waarde werd toegedicht. Doodeng natuurlijk.

Het werd nog veel enger toen er zelfs een hedge fund werd opgericht om op basis van deze analyse op de beurs te gaan handelen. Een nieuwe versie van het roemruchte boom-bust LTCM fund? Dat risico was natuurlijk wel aanwezig; helemaal toen bleek dat het hedge fund geleid zou gaan worden door een 28-jarige, genaamd Paul Hawtin, die met $40 miljoen speelgeld van anderen mag gaan lopen gokken. Volslagen waanzin. Overigens deel Bollen mee aan deze waanzin als adviseur voor dit hedge fund dat de fraaie naam Derwent Capital Markets’ Absolute Return had meegekregen.

Maar naar nu blijkt heeft dat hedge fund maar 1 maand bestaan:

Derwent Capital Markets’ Absolute Return fund was quietly liquidated just a month after starting up last year. Paul Hawtin, chief executive and founder of Derwent Capital, said that one of its largest investors suggested taking the trading signals to private investors rather than trading on them directly.

Blijkbaar was er onvoldoende interesse in deze manier van gokken. De suggestie om zich om te vormen tot een trading applicatie voor private investors lijkt ondertussen al heel lang te duren. Blijkbaar is het bedrijf dood en begraven:

image

Nou maar hopen dat het bedrijf ook echt nooit meer tot leven wordt gewekt…

Geef een reactie