PoachBase: Onzin heeft een naam

Logo en logotype PoachBase Onzin heeft een naam gekregen binnen het online recruitment domein met de lancering van de site PoachBase. Een site die op basis van CrunchBase (dochtersite van TechCrunch met startup informatie) de medewerkers laat zien van startups die naar verwachting van PoachBase binnen afzienbare tijd ter ziele gaan. De reden om dit te laten zien? Zodat je de betreffende medewerkers kan wegkapen….

Wat de oprichters van PoachBase hebben gesnoven toen zij dit idee in een site hebben omgezet is onbekend, maar het moet behoorlijk hersenversmallend spul zijn geweest. Waarom zou ik de leftovers van een ter ziele gaand bedrijven willen inhuren? De enige mensen die er nog zitten als een bedrijf richting Deathpool afglijdt zijn de oprichters en mensen die voor een mager salaris en een steeds waardelozer aandelenpakketje werken. De rest heeft dan allang de benen genomen of de tent uitgestuurd.

De homepage
De homepage laat weinig aan de verbeelding over. Zeker als je bedenkt dat haaien de hersencapaciteit van een achterlijke kleuter hebben:

PoachBase | Homepage 

Een zoekmachine op basis van verwachte duur tot ter ziele gaan van een bedrijf. Waarbij de resultaten in mijn geval overigens allemaal hetzelfde waren; of ik nou 3, 6 of 12 maanden invulde.

Het zoekresultaat
Het zoekresultaat ziet er als volgt uit:

PoachBase | Zoekresultaat

Jawel, een poachability score. Geen uitleg erbij, maar het idee is wel duidelijk. En hier worden dus personen  gepresenteerd die naar mening van poachable zijn. Overigens is het geen goed idee om het zoekcriterium Employee type te gebruiken, want daarmee reduceer je het aantal kandidaten in veel gevallen tot nul. Dat verklaart misschien ook waarom er bij de getoonde personen geen enkele (dis)kwalificerende informatie staat. en dat terwijl het toch niet zo moeilijk zou moeten zijn om even een check via LinkedIn en/of Twitter te doen.

Overigens is dit de informatie over het bedrijf Simperium in CrunchBase zelf:

ChrunchBase | Simperium

Daar staan dus de twee namen van de personen die door PoachBase worden getoond.

In het zoekresultaat van PoachBase proberen door te klikken op de eventuele links bij een persoon werkt overigens niet.

Het is geen April fools, dus PoachBase is geen 1 april grap. Maar het lijkt er toch verdomde veel op. Afijn, dommer heb ik het niet gezien. En gezien het aantal domme dingen is dat dan toch nog een knappe prestatie van PoachBase… Een dubieuze eer, overigens.

Geef een reactie