The battle of the freemium vacaturesites

Enige tijd geleden leek Jobbird hard op weg om met afstand de grootste vacaturesite van Nederland te worden. Maar ondertussen is dat beeld drastisch veranderd. Niet alleen is Jobbird ver teruggezakt; BanenMatch heeft haar trage maar gestage opmars stug doorgezet en heeft nu zelfs duidelijk meer vacatures dan Jobbird:

Jobbird vs. Banenmatch

Gaat Jan-Peter Cruiming (oprichter Jobbird) zijn naam van comeback-kid nogmaals waarmaken? Of gaat Banenmatch er met de freemium hoofdprijs vandoor? Alleen de tijd zal het leren, maar dit is in ieder geval spannender dan een wedstrijd van het Nederlands elftal…

Geef een reactie

24 Comments
 • Gilbert
  says:

  @ria….ja als het zo makkelijk was had ik het jou ook aangeraden te doen…best interessant businessmodel kan ik je vertellen…

  Gewoon contractje afsluiten ha ha….  

 • Gilbert
  says:

  @Gaby…binnen 2 weken is onze nieuwe site live….en idd veel gebruiksvriendelijker.

  Je reageert anoniem dus ik kan niet inschatten of je daadwerkelijk vacatures bij ons en de andere jobboard hebt geplaatst. 

 • Gaby
  says:

  Jongens jongens wat een zielig gedrag dit…. Dit hele verhaal gaat maar om een ding en dat is ego! Niks mis mee maar ik zou me tijd stoppen in het verbeteren van jullie websites want die zijn echt heel slecht….

  banenmatch: meest slecht gebruikerservaring die ik ooit bij een vacaturebank heb gezien. Bedrijven plaatsen hier alleen vacatures omdat het gratis is en niet vanwege de conversie

  Jobselectie: niet veel beter en dan roepen dat je de meeste cv’s hebt. Ook dit is te slecht voor woorden

  Jobbird: is igg veel gebruiksvriendelijker dan banenmatch en jobselectie bij elkaar. Daarnaast is het bekijken van cv’s ook 100x beter

  Conclusie: stop met elkaar pluimen te geven en pas je site aan zodat gebruikers het ook als positief gaan ervaren!!!!

  • Vincent / Jobselectie
   says:

   @Gaby Misschien zou je eens eerst beter de reacties moeten lezen alvorens te oordelen want het zijn niet eens mijn woorden!

   Daarnaast heeft dit niets met ego te maken maar met trots zijn op hetgeen dat er is bereikt. Ik heb i.i.g. 2 jaar hard gewerkt om dit volume te bereiken met een freemium model. Voor Banenmatch zal dat echt niet anders zijn en daar mag je best trots op zijn of je concullega een compliment voor geven.

   Jammer zo´n kortzichtige reactie! Zowel Banenmatch als Jobselectie zien ook echt wel de gebreke van de eigen site als pluspunten van concurrenten. Helaas bouw je niet in 1 dag een nieuwe vacaturebank die voldoet aan alle eisen. 

   • Ria O.
    says:

    @Vincent. Het merendeel van het aanbod op jouw site komt van Multiposters; dat is geen kwestie van hard werken maar slechts een kwestie van een contract afsluiten.

    • Vincent / Jobselectie
     says:

     @Ria Je hebt ook helemaal gelijk! 

     De traffic komt ook vanzelf, gewoon een kwestie van even bellen met Google. Voor de website vraag je een vriend die al eens een website heeft gemaakt voor de plaatselijke bakker met als tegenprestatie een flesje wijn of een kratje bier, dat is ook niet het probleem. En klanten laat je gewoon binnenhalen door een callcenter, split fee afspreken en het geld stroomt binnen want een website kost immers niets. 

     Cocktail erbij en vanuit een tropisch oord lekker positief bloggen met Ria O. anoniem. Langleve de freemium vacaturesites…

     PS: Eigenlijk best stom dat Jobbird zo veel geld investeert terwijl ze gewoon kunnen bellen met Google voor traffic, contractje kunnen sluiten met multiposters en voor een flesje wijn de site konden regelen. Snap ook niet waarom dan 2.000.000 investeren terwijl het allemaal zo makkelijk is. Wat vind jij Ria?

 • Gilbert
  says:

  @Bart,zullen we het er dan maar op houden dat jullie verreweg de grootste vacaturebank zijn…geeft zoveel meer rust binnen jullie organisatie…lijkt me geen overbodige luxe…succes met de details van de vacatures?…

 • Gilbert
  says:

  @bart,zullen we het er dan maar op houden dat jullie de grootste vacaturebank zijn.Geeft veel meer rust in jullie club…..en begrijp dat dit op moment even belangrijk is….succes met de details in de vacatures?…

 • Bart @ Jobbird.com
  says:

  Een verlate reactie, maar ik had gehoopt nu alweer dikke vacature cijfers te kunnen tonen 😉
  Het gaat niet om de aantallen, maar we begrijpen dat een daling van zoveel vacatures om een verklaring vraagt.
  We zijn deze week een groot aantal vacatures van meer details aan het voorzien. Helaas gaat dit niet heel voorspoedig en heeft het ook tot grote schommelingen in de vacature aantallen geleid. Dit trekt wel weer bij 🙂
   
  @Jan en Ria de wekelijkse vacature top 10 geeft een vertekend beeld, aangezien hier ook iedere dubbele vacature wordt meegenomen.
  Ik zou graag elke week het overzicht zien wat Marc al noemt: https://recruitmentmatters.nl/2012/04/17/sneak-preview-samenstelling-vacature-aanbod/

 • Ria O.
  says:

  Het is voor werkzoekenden niet interessant HOEVEEL vacatures er op een site staan omdat dit door vacaturebanken kunstmatig hoog gehouden kan worden. Belangrijker is te weten: hoeveel NIEUWE/unieke vacatures zijn geplaatst de laatste 14 dagen. Dat is nl. de termijn waarbinnen een sollicitatie nog zin heeft omdat aangenomen mag worden dat de procedure nog loopt. Dus laten we het meetpunt nou eens verleggen en kijken wie er dan het beste scoort.

 • Gilbert
  says:

  @Herman,je plaatst anoniem dus heb je geen website en ga ik ervanuit dat je op zoek bent naar een baan wat niet wil lukken.
   
  Wij kunnen jouw cv extra onder de aandacht brengen onder onze ruim 4.500 werkgevers(geheel gratis)  

  Mail mij maar even…succes gegarandeerd!  

 • Herman
  says:

  Wat een armoedige “strijd” zeg.
  Zowel werkgevers als werkzoekenden zijn niet gebaat bij dit soort, slecht werkende, slecht converterende sites.
  Vanwaar al deze publiciteit hierover.

 • Oscar
  says:

  Nu het toch over voetbal (en Banenmatch) gaat, roep een ieder op om mee te doen met de EK poule “voor het goede doel”.
  Leuk en tegelijk steun je zo Oxfam Novib

 • Vincent / Jobselectie
  says:

  @Rogier @Gilbert En zo hebben we allemaal onze sterke en zwakke punten. De “wedstrijd” is i.i.g. erg spannend en nu heb ik het niet over voetbal 😉

  Ben benieuwd wat dit jaar iedereen gaat brengen in de vacature markt gezien de vele ontwikkelingen. Denk dat er op dit moment veel wedstrijden worden gespeeld op verschillende niveau’s en met verschillende strategieën.

  Succes allemaal!

  PS: Complimenten aan Banenmatch want jullie zijn inderdaad nummer 1 in Nederland

 • Jayh
  says:

  Er is altijd baas boven baas .. en blijkbaar is Banenmatch dat!  Zo zie je maar zelfs met vervelende reclames kom je er niet!

 • Vincent / Jobselectie
  says:

  @Marc Je had Jobselectie er ook wel naast mogen plaatsen. Het scheelt 1000 vacatures met Jobbird, de wedstrijd is dus zeker nog niet gespeeld!

  PS: Maar voetbal kijken is toch veel spannender dan vacatures kijken 😉 of naar banenmatch die combineert het beste van 2 werelden. 

  • Marc Drees
   says:

   Nee, want je bent ‘slechts’ nummertje drie in de rij. Even doorknokken zou ik zeggen…
   En voetbal kan spannender zijn, als er tenminste echt gevoetbald wordt. Gezien de slaapverwekkende vertoning gisteren prefereer ik de battle of the freemiums. Veel meer kijkplezier. Gegarandeerd!

 • Jelle
  says:

  Wat ik me vaak afvraag in deze strijd om “wie heeft de grootste”, is hoeveel van die 35.000 vacatures uniek zijn. Ik ben op Banenmatch met regelmaat duplicaten tegengekomen.