Toch stoelendans bij USG People? Karin Korstanje (Secretary Plus) exit

Karin KostanjeOpnieuw verliest USG People een manager met lange staat van dienst. Karin Korstanje, sinds 2010 algemeen directeur Nederland van de nicheuitzender in management-assistenten Secretary Plus is in april vertrokken als directeur, zo bevestigen zowel Korstanje als haar voormalig werkgever.

Korstanjes vertrek is naar eigen zeggen ‘in goed overleg’ geschied. Korstanje: ‘Het bedrijf en ik hadden een verschil van inzicht over de recente veranderingen binnen USG People.’ Gevraagd of zij doelt op het vertrek van Hans Coffeng, aan wie zij tot december rechtstreeks rapporteerde, zegt Korstanje: ‘Dat heeft meegespeeld in mijn overwegingen.’

Korstanje werkte 23 jaar bij het bedrijf. Met haar vertrek sluit Korstanje zich aan in een rij van managers die de Almeerse uitzender de afgelopen twee jaar al of niet gedwongen werkmaatschappijen van het bedrijf verlieten. De meest recente stoelendans is die bij techneutendochter Innotiv.

Maar waarom deze nieuwe reeks directiewisselingen? Topman Rob Zandbergen zei het afgelopen oktober expliciet: ‘Een stoelendans komt er niet – dit is geen reorganisatie.’ Ruim een half jaar later lijkt de strategie voor de board op een gelegenheidsrommeltje en de lagen daaronder op een slagveld.

Strategie ad hoc
Sinds het vertrek van Coffeng rapporteren alle landenmanagers van Secretary Plus aan een nieuwe Vice-President, Christine van den Eynde. Opmerkelijk genoeg rapporteert Van den Eynde weer aan COO Eric de Jong, die zich tot december beperkte tot het aansturen van de divisie General Staffing (lees: blauweboordenmerk Start People).

Coffengs opvolger Hubert Vanhoe is in december weliswaar COO voor de segmenten Specialist Staffing en Professionals, maar heeft met diens promotie de verantwoordelijkheid over de toplabels Unique en Secretary Plus moeten afstaan aan De Jong. Dat is opmerkelijk, want daarmee maakte het bedrijf de eigen twee maanden eerder met veel trots gelanceerde strategiewijziging min of meer ongedaan. Blijkbaar heeft de USG-top er geen moeite mee de in oktober gestarte focus op product-markt-combinaties alweer los te laten.

Korstanje wordt opgevolgd door Maggie Dobson. Dobson komt, verrassend genoeg, uit de stal van Start People, waar zij tussen 2005 en 2007 als regiomanager rapporteerde aan De Jong, die toen algemeen directeur van Start People was.

Morgen op RecruitmentMatters: een analyse van de cijfers van Secretary Plus.

Geef een reactie

1 Comment