Wordt het vrijdag, gehaktdag?

Negatieve vooruitzichten werkloosheidscijfers Vandaag worden de werkloosheidscijfers van de Eurolanden over april gepubliceerd door Eurostat. En dat niet alleen, ook de VS komt met haar verzonnen werkloosheidscijfer. Maar verzonnen of niet, markten bewegen op basis van dit soort cijfers. En als de voortekenen niet bedriegen gaan de cijfers op beide (sub)contintenten tegenvallen.

In Euroland zijn het niets slechts de zwakste broeders (Griekenland, Spanje) waar de werkloosheid ongetwijfeld verder zal stijgen; tenslotte is ook Nederland op de verkeerde weg. En in de VS is het, ondanks alle manipulatie van de cijfers, niet langer mogelijk om de krimp in de economie onder het vloerkleed te blijven schuiven.

Het wordt een heel spannend dagje, met een naar alle waarschijnlijkheid sterk negatieve uitkomst. Voor daytraders is het misschien een goede dag om short uitzenders te gaan…

Geef een reactie

1 Comment