Nieuwe recruitment applicaties uit de VS

Recruiting Innovation SummitIn de VS heeft zeer recent de Recruiting Innovation Summit plaatsgevonden, met onder meer een $10K startup competition. Die wedstrijd heeft tot maar liefst 50 inzendingen opgeleverd waar uiteindelijk 6 genomineerden de strijd om de $10.000 tijdens het event mochten aangaan. En de 6 genomineerden zijn:

  • GoodJob
  • Lab of Apps
  • MysteryApplicant
  • Ongig
  • TraitPerception
  • Venturocket

Afgezien van Venturocket zijn alle andere startups onbekenden voor me. En dat kan natuurlijk niet! Dus is het de hoogste tijd om daarin verandering te brengen. Niet nu, maar in een vijftal postings in de komende tijd.

Verder vind ik dat dit initiatief navolging verdient in ons land. Uit eigen ervaring weet ik dat het aantal online recruitment initiatieven in Nederland weliswaar geen 50 inzendingen zal opleveren maar nog altijd meer dan groot genoeg is. En waarom geen event organiseren waar genomineerde startups in competitievorm zichzelf mogen presenteren en waar een jury op basis van een grondige (en volledig transparante!) evaluatie tot die genomineerden is gekomen. Uiteindelijk mag het (ongetwijfeld talrijke) publiek haar stem uitbrengen op de favoriete startup.

Over de prijs die aan een dergelijke competitie verbonden moet worden valt natuurlijk van alles te zeggen. Maar in plaats van een geldbedrag lijkt het me veel beter om de winnaar een aantal ondersteunende diensten aan te bieden. Van partijen die daadwerkelijk ondersteuning kunnen bieden aan een startup die daar anders noodgedwongen, door gebrek aan fondsen, nooit gebruik van had kunnen maken. Een soort seed funding in natura dus. Zonder het daaraan verbonden verlies van aandelen.

Iemand geinteresseerd?

Geef een reactie

9 Comments