Faillissementen in mei 2012

faillissementen Het aantal faillissementen van uitzenders en werving & selectiebureaus is in mei 2012 zeer licht gedaald ten opzichte van april, van 22 naar 21 faillissementen. Waarmee het niveau van faillissementen voor de tweede achtereenvolgende maand boven de 20 uitkomt. En dat heeft weer tot gevolg dat de trendlijn (op basis van het 12-maands gemiddelde) wederom stijgt.

De stijging is echter gematigd te noemen; er is zeker nog geen reden tot paniek zoals na het uitbreken van de financiele crisis, toen in april 2009 maar liefst 47 faillissementen moesten worden genoteerd. En laten we ook hopen dat dergelijke tijden niet terugkeren.

In onderstaande grafiek is de grijze lijn het aantal faillissementen per maand, de rode lijn is het gemiddeld aantal faillissementen per maand; gebaseerd op het voortschrijdende jaarvolume:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend gemiddeld maandvolume, januari 2007 – mei 2012

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend gemiddeld maandvolume, januari 2007 – mei 2012

De trendlijn heeft ondertussen een niveau van gemiddeld 17,9 faillissementen per maand bereikt en lijkt nog niet van plan om die stijgende lijn te verlaten. Ondertussen is het hoogste niveau in meer dan 19 maanden bereikt. En met een nog altijd dalend aantal unieke vacatures is er steeds minder spoeling voor de intermediairs. De gevolgen hiervan zijn eenvoudig te raden… Tegelijkertijd zijn we nog altijd een fors eind verwijderd van de piek van het gemiddelde van 26,7 faillissementen per maand als een gevolg van de nasleep van de financiele crisis. Laten we maar hopen dat we daar ook een heel eind vandaan blijven.

De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de BIK-code 745 (Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie