Resunate: kan het parsen? Kan het matchen? Nee, het kan niets!

Logotype Resunate Heb je koud een stompzinnige match-applicatie in overzichtelijke moten gesneden blijkt er ineens een hele rij van nieuwe en nog onbekende vergelijkbare applicaties te bestaan. Zoals Resunate. Die volgens eigen zeggen het volgende doet:

Simply by copy-pasting a job description, Resunate uses advanced semantic matching technology to assign your resume a score very similar to the one most employers use. You can edit, add or remove stuff from your resume to see your score update in real-time.

O god, daar is er weer eentje die denkt dat advanced semantic matching heel interessant klinkt. Terwijl dat werkelijk niemand een rooie kroot zal kunnen schelen. Het gaat om het resultaat! Ongeacht of dat via advanced semantic matching danwel met de hulp van duizend pygmeeën tot stand is gekomen.

Toch maar weer eens gaan kijken, overigens geheel tegen beter weten in…

De homepage
Dit is de homepage van Resunate

Resunate | Homepage

Kijk eens aan, een demo op de homepage. Met slechts drie stappen. Nou, dat moet me gaan lukken. En als resultaat krijg ik blijkbaar te zien hoe mijn cv er uitziet als het door de gemiddelde cv-parser van een ATS is gehaald. Inclusief een score van 1 tot 10. Nou, dat is interessant…

De eerste stap is simpel, ik hoef alleen maar via de LinkedIn API toegang tot mijn profiel te geven. Wat ik natuurlijk standaard limiteer tot 1 dag toegang, hoewel LinkedIn dit nog altijd om volsrekt onduidelijke redenen met Until revoked als default waarde aanbiedt. Niet erg slim…

Maar goed, na geruime tijd wachten komt Resunate terug met dit scherm:

Resunate | Homepage, 2

Waar slechts voor de aandachtige kijker iets is veranderd. Inderdaad er staat een blauw vinkje bij mijn LinkedIn profiel. Dat hadden ze wel wat duidelijker (en niet in blauw maar groen misschien?) kunnen communiceren.

Vervolgens moet ik dus een vacature in de tekstbox gooien. Nou, even naar Intermediair gesurfed en een passende vacature gekopieerd en vervolgens in Resunate geplakt:

Resunate | Homepage, 3

En blijkbaar moet ik voor stap drie op de ‘button’ Click klikken om te zien wat normaliter een recruiter of hiring manager zou zien als mijn cv door het ATS is opgeslobberd.

Overigens veranderde de tekst Click in Refresh nadat ik het had aangeklikt en het duurde zo lang voordat er iets verscheen dat ik meerdere malen als een bronstige chimpansee op die Refresh knop heb geklikt. Maar uiteindelijk was er dan dit:

Resunate | Homepage, 4

Goed, ik weet niet welke parsing technologie Resunate gebruikt maar dat is dus een anstaanjagend zooitje geworden. Althans, dat vermoed ik, want ik kan op geen enkele manier zien wat er nou precies van mijn cv is gemaakt door Resunate. Ik heb zelfs geen cijfer gekregen…

En de uitkomst van hun onzichtbare gegoochel met mijn cv en met die vacature van Intermediair is genoeg om de gemiddelde werkzoeker in een inktzwarte depressie te storten. Goeie hemel, wat een onzin! Ondertussen meer dan 25 jaar werkervaring is gereduceerd tot entry level ervaring. Volgens Resunate heb ik ook geen enkele management ervaring, ondanks de nodige manager en VP functies die daar toch wel op zouden moeten wijzen, zelfs voor een fluitjes parsing engine.

Maar mogelijk dat deze rampzalige uitkomst zeer bewust door Resunate zo zijn gefabriceerd. Want het business model van Resunate is gebaseerd het kunnen laten verbeteren van een cv:

Resunate | Pricing

Ja, zo lust ik er nog wel een paar. Mij eerst diep onzeker maken om me vervolgens een abonnement aan te smeren in de verwachting dat ik ineens een super cv ga krijgen. Hoe dat gaat gebeuren is overigens volstrekt onduidelijk. Of zou dat deze hoeveelheid onzin zijn die werkzoekers moet overtuigen van de meerwaarde?

Resunate | markerting gereutel

Ik hoop oprecht dat niemand hier instinkt…

Conclusie
Resunate is de zoveelste onzinapplicatie die werkelijk niets toevoegt. Maar Resunate is een graadje erger. Want de site probeert ook nog eens geld uit de zak van wanhopige werkzoekers te kloppen. En in deze tijd zijn ze daarmee niet anders te kwalificeren dan recessieprofiteur. Verwerpelijk.

Verder heb ik werkelijk niets gezien wat ook maar in de verste verten op advanced semantic matching leek.

Geef een reactie

6 Comments