Indeed speelt met gedachte aan IPO

Logotype IndeedTijdens een event in Stamford, Connecticut heeft Paul Forster (CEO Indeed) tijdens een paneldiscussie aangegeven een IPO (initial public offering, oftewel beursgang) van de vertical search engine te overwegen. En dat zou de vacatureparasiet tot beursgenoteerde vacatureparasiet maken. Een zeer bijzondere ontwikkeling.

Een eventuele beursgang is extra interessant in relatie tot de scherp gedaalde market cap van Monster. Die op dit moment weer minder dan $ 1 miljard waard is. Stel je toch eens voor dat Indeed werkelijk naar de beurs zou gaan en dan een hogere market cap zou halen dan Monster. Maar feitelijk zou Monster dat aan zichzelf te wijten hebben.

Door Indeed en andere vertical search engines de SEO inspanningen te laten verrichten hebben Monster en andere vacaturesites de connectie met de werkzoeker verloren. Indeed heeft zich ertussen gefrummeld en daarmee een ideale positie verworven om voor meer te gaan dan de eerste klik.

Ondertussen lijkt Indeed zelfs bijna op een respectabele vacaturesite, zij het een barebone versie. Verder is de site lekker bezig met het verzamelen van cv’s van nietsvermoedende werkzoekers. En dat alles tegen een fractie van de kosten die Monster zich moet getroosten om vacatures en cv’s op haar site te krijgen. Indeed is lean & mean.

Daarmee hoop ik eigenlijk wel op een beursgang. Een soort face-off met Monster. De mastodont tegen de parasiet. Wie zou dit gevecht winnen? Place your bets

Geef een reactie

4 Comments