AamigoO lanceert Revl. In private beta…

imageEnige tijd geleden meldde AamigoO Group NV in een persbericht dat het bedrijf onder de naam Revl een kantoor in San Franscisco had geopend. Het persbericht omschreef Revl als volgt:

REVL is een online platform dat mensen de mogelijkheid biedt een persoonlijk ‘merk’ en carrièrepad te ontwikkelen.

Op dat moment bestond Revl uitsluitend uit een holding page, waar je een e-mail kon achterlaten. Maar sinds gisteren is Revl  in private beta gegaan. Nabeurs werd in de VS een persbericht opgepikt door de nodige media. En dat persbericht is bepaald geen toonbeeld van Hollandse nuchterheid:

Revl announces their highly anticipated private beta release, where individuals are matched to their dream job by experience, abilities, interests as well as preferred work culture. Frustrated by the limitations of a traditional resume, Boyd Sleeman (24), Julian van de Steeg (25) and Koen Bekkering (27), founders of AamigoO Group NV, one of Europe’s leading publicly traded Human Resource innovators ($520M in revenues), wanted to equal the playing field. For the trio developing “change the world job finding technology” was the natural next step.

Jawel, we hebben er weer eentje bij die de wereld van online recruitment gaat veranderen: change the world job finding technology. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan… En het feit dat AamigoO Group NV een leading human resource innovator wordt genoemd komt voor velen aan deze kant van de Atlantische Oceaan waarschijnlijk als een complete verrassing.

Overigens is dit de vernieuwde homepage van Revl:

Revl | Homepage, holding page

Dat ziet er zeer fraai uit. En dat mag ook wel, want er blijkt ondertussen al $ 2 miljoen in Revl te zijn geinvesteerd to create a visually compelling and uniquely effective platform. Het is op basis van deze eerste indruk in ieder geval visually compelling. Maar ik kan op dit moment nog niet vaststellen of het ook uniquely effective is. De site is tenslotte nog in private beta.

Het persbericht omschrijft Revl als volgt:

[…] once the individual develops their Revl profile they will stand out through their hard skills (what they have done), soft skills (who they are), uploaded videos, photos, projects and links to their social networks and specialized apps, which will improve qualifications. The impact of Revl is that once a profile is completed, Revl’s sophisticated technology instantly sends the right matched jobs, steamlining the job search process for both the job seeker and poster.

Een personal branding site dus, plus vacatures? Geen idee, want Revl is nog altijd in private beta. Godverdegodver…

Overigens hebben Sleeman, Van de Steeg en Bekkering niet bepaald stilgezeten. Want er is ondertussen ook al een Advisory Board, waar Revl bepaald geen kinderachtige namen voor heeft weten te strikken; Heidi Roizen en Kevin Wheeler. Waarbij eerstgenoemde de volgende lovende woorden sprak:

Their next generation unique career management platform aligns people to the jobs best suited to their skills, passions and culture, while employers will find better matches, improve productivity and reduce turnover. Revl’s creative approach to job search transcends existing platforms.

Toe maar…

En Wheeler wil hier blijkbaar niet bij niet achterblijven:

Revl is a fresh approach to the old challenge of getting people the jobs they excel at, which raises the overall quality of the hire. Revl will make a huge difference in the talent market.

Transcends existing platformshuge difference in the talent market… Eerst zien en dan geloven! Maar dat zien kan nog altijd niet, want… Revl is in private beta. Godverdegodver! Ik heb op die holding page natuurlijk meteen mijn e-mail achtergelaten. Nu is het wachten op de invite. Want ik wil wel eens een transcedente ervaring meemaken.

Wordt vervolgd

Geef een reactie

8 Comments
 • Amy Tindal
  says:

  Hi Thijs,

  Thanks for your feedback! I notice that you have as city “The Netherlands” in our backend. Please change this for relevant info, also you can always email me at
  support @ revl . com. We are currently in beta so your feedback is appreciated.

  Amy Tindal

 • ThijsC
  says:

  Hoi Marc,

  De site is inderdaad live en – met inachtneming van enige terughoudendheid in het beoordelen van initiatieven van de collega web/business developers – heb ik er weinig vernieuwends of wow-factors aan kunnen ontdekken. Het lijkt een matching engine maar “0 jobs”,”0 profile views” en “0:36 time spent” (Ik denk eerder seconden dan minuten 🙂 zegt iets over de relevantie van de site en – okay – de diepgang van mijn onderzoek.

  maar ze hebben dus wel stilletjes de deuren geopend dus je kan nu dat oordeel vormen waar je in het bovenstaand over hebt!

  Groetjes,

  Thijs 

 • Tja2...
  says:

  Marc, ik heb een invite en heb het allemaal gezien.

  Ja, de boel is gebaseerd op Insoshi, staat bij Cyso gehost zoals de andere beta sites ook waren, en tevens de website(s).

  Dat de naam AamigoO in de US het niet goed zou doen is puur een slechte strategie, Sleeman of Vermeul had deze Revl domeinnaam nog ergens liggen uit 2003.

  AamigoO is in Europa ook een niet te positieve naam, Maarten Wienbelt heeft altijd al geroepen, sinds zijn vertrek bij Corso, dat hij vriendjes aan het helpen was. Echte vrienden zijn leuk maar, een roze geld-aap voor je deur wordt na nader onderzoek wat kinderachtig ontvangen in de markt.

  Het is kinderspel, dat is wel duidelijk, ook gezien de organisatie. Dat er hier hele grote bedragen in omgaan lijkt dan wel geen kinderspel maar zoals iemand eerder beschreef, het is een schaakspel. En waar geld is zijn wolven en iedereen wil zijn aandeel hier uit hebben.

  • Marc Drees
   says:

   Ik heb geen idee wat Insoshi is, noch of het goed danwel slecht is. Verder zal ik mijn oordeel uit moeten stellen tot ik de site in haar volle glorie heb mogen aanschouwen.
    
   Verder beschouw ik een investering van $2 miljoen niet bepaald als kinderspel. Ik zou er overigens graag mee willen spelen… Daarnaast ga ik er niet vanuit dat mensen zoals Kevin Wheeler hun naam verbinden aan een initiatief als ze daar niet in geloven. Hoewel Wheeler ongetwijfeld inkomsten ontvangt op basis van zijn participatie in de Advisory Board van Revl denk ik Wheeler goed genoeg te kennen om ervan uit te mogen gaan dat hij zijn naam niet te grabbel zal gooien.
    
   Daarom stel ik nog altijd mijn oordeel uit tot ik met de site heb mogen spelen.
    
    
    

 • tja2....
  says:

  Zoals in het artikel aangegeven, het is de volgende flop.
  Dit paradepaardje zoals ze het zelf noemen is al lang in de maak en is gebaseerd op een of andere oude Ruby on Rails Community draak gebaseerd welke genaamd is als Insoshi.

  Aamigoo zou dit eerst lanceren, nu dus Revl, je moet immers wat he.

  Het is aanzienlijk vermakelijk te noemen dat het helemaal niets doet, niets wat je wil laten zien als je echt serieus genomen wil worden, Revl, Aamigoo, wil gewoon data snoepen van je Facebook account of je Linkedin en daar op los gaan. Peerz is tevens een aankoop van niks zo te zien, ik mag hopen dat hier 1/3 van de symbolische euro voor betaald is, voor de mannen van Peerz hoop ik des te meer omdat ze inderdaad weinig verkoop potentieel gehad zullen hebben, dan maar verkopen aan een club die het toch niet snapt.

  Revl, een club die likes op facebook hebben en waar een handje vol eigen werknemers op hun facebook pagina en twitter aan het posten zijn alsof ze zomaar als werkzoekende het ei van Columbus hebben gevonden.

  Gelukkig kunnen we onze aandacht op de wat serieuzere zaken richting, zoals voetbal… al vraag ik me af welke van de twee überhaupt interessant is.

  • Marc Drees
   says:

   Ik heb geen idee of dit de volgende (?) flop wordt. Ik weet alleen dat ik nog niets kan zien. Wat ik wel heb begrepen is dat het lanceren van deze site onder de naam AamigoO in de VS niet zou scoren; de naam zorgt voor een verkeerde associatie. Daarom is gekozen voor Revl. Klinkt mij volstrekt logisch in de oren.
    
   Laten we dus even rustig wachten en ons oordeel uitstellen tot een invite of het moment dat Revl uit private beta komt. Want een oordeel vellen over wat je niet hebt gezien is wel heel knap.