Heeft Evenbase een kat in de zak gekocht?

Vertical search engine Jobrapido is kort geleden overgenomen door Evenbase, een allegaartje van met name Engelse bedrijven dat zich global ambitions aanmeet. Hoewel Evenbase CEO Keith Potts van mening is dat de overname van Jobrapido catapults Evenbase into the top 5 digital recruitment brands in the world lijkt dat, in ieder geval voor de Nederlandse tak, nog maar zeer de vraag. Want de beschikbaarheid van Jobrapido in ons kikkerlandje is ronduit dramatisch te noemen:

Beschikbaarheid Jobrapido in de periode 11/6 – 17/6. Bron: Pingdom

Beschikbaarheid Jobrapido in de periode 11/6 – 17/6. Bron: Pingdom

181 downtimes in minder dan 1 week, met een beschikbaarheid van 76,44% is voor een klein Google kloontje natuurlijk een gruwelijk slecht rapportcijfer. Zo ben je als vertical search engine niet bepaald in staat om vacaturesites op SEO-gebied de loef af te steken.

Sterker nog, er zijn heel wat vacaturesites die Jobrapido geld betalen om hun SEO te verzorgen. Met deze cijfers is dat dus weggegooid geld. En datzelfde kan misschien wel gezegd worden van de overname door Evenbase. Die maar liefst EUR 30 miljoen heeft neergeteld voor wat op basis van bovenstaande grafiek een tuimelaartje blijkt te zijn. Nou maar hopen dat ze hier heel snel wat aan weten te doen. Anders lopen klanten vanzelf weg. Indeed zal deze ontwikkeling met veel plezier aanschouwen. Met een knoeiende concurrent wordt die IPO misschien nog aantrekkelijker?

Ik blijf toch maar hopen op Google’s Unified Search Interface voor vacatures. Dat zorgt minimaal voor een aanzienlijk hogere uptime. En hopelijk nog veel meer. Hoewel vacaturesites hier ook wel eens de dupe van kunnen worden…

Geef een reactie