Sander Poos is weg bij Jobbird

Het hing natuurlijk al enige tijd boven de markt, maar tot op dit moment was er nog geen formele bevestiging vanuit Jobbird: Sander Poos is niet langer werkzaam bij de freemium vacaturesite. Poos, die al voor de lancering van Jobbird druk doende was om vacatures te ronselen, en wiens LinkedIn profiel nog altijd de functie Director Sales en Marketing bij Jobbird meldt, is volgens onderstaand bericht (in een nieuwsbrief die Jobbird eergisteren aan haar klanten heeft gestuurd) wegens een verschil van inzicht vertrokken:

Nieuwsbrief Jobbird

Dat verschil van inzicht kan alleen met de oprichter van Jobbird zijn geweest; Jan-Peter Cruiming. Wat het verschil van inzicht behelst zal altijd wel een mysterie blijven. Maar wat geen mysterie is, is de daling van het vacaturevolume bij de vacaturesite. Waardoor ik me enkele weken geleden al afvroeg of Jobbird misschien wel een plofkip is. Poos was in zijn functie verantwoordelijk voor het binnenhalen van zoveel mogelijk vacatures en het lijkt er dus ernstig op dat zijn vertrek en die daling van het vacaturevolume iets met elkaar te maken hebben.

Anne de Vries neemt dus de taken van Poos over. De Vries keerde begin februari terug op het oude/nieuwe nest; hij was natuurlijk in een vorig professioneel leven sales manager bij Nationale Vacaturebank. Hij kreeg bij zijn indiensttreding in februari de rol van E-commerce manager toebedeeld. Een wat onduidelijke functie, die min of meer een dubbeling van . Mogelijk is al in februari dus de kiem voor de huidig ontstane situatie gelegd.

Overigens is aardig in herinnering te roepen wat Cruiming bij de indiensttreding van De Vries in het persbericht orakelde:

Hiermee gaan we ons streven om de Nederlandse arbeidsmarkt op korte termijn weer transparant te maken, door het bieden van 1 gratis platform voor alle vacatures, stages, ZZP-ers en CV’s , versneld gestalte geven. Op dit moment zijn we al het grootste vacature-platform van Nederland met meer dan 30.000 vacatures en ZZP-opdrachten. Naar verwachting gaan de binnenkort de magische grens van 50.000 vacatures passeren. Dan zijn alle andere vacaturesites overbodig.

Ondertussen is Jobbird nog steeds een vacature-platform met meer dan 30.000 vacatures maar het is niet meer de grootste. Die rol is overgenomen door een andere vacaturesite: Banenmatch. En die voorspelling van 50.000 vacatures lijkt verre toekomstmuziek geworden…

Voorlopig lijkt De Vries de slinger om het vacaturevolume weer de juiste richting op te krijgen nog niet te hebben gevonden. En voor een freemium vacaturesite is dat bepaald geen gunstig teken! Maar misschien moeten we nog even geduld hebben, hoewel ik er wel vrijwel zeker van ben dat Cruimings droom van 100.000 vacatures per einde van dit jaar een enorm luchtkasteel zal blijken. Evenals de gedachte dat andere vacaturesites overbodig zijn.

Geef een reactie

7 Comments