Textkernel valt ruim in de prijzen

Prijs Er is een soort lintjesregen aan de gang. Oke, oke, het is meer een lintjesmiezertje, maar twee prijzen in net zoveel dagen voor één bedrijf is best wel een bijzondere situatie. Ik heb het over Textkernel, die achtereenvolgens op woensdag de LT Innovate Award 2012 en vandaag de Meta Seal of Recognition heeft gekregen. Correct, tot voor enkele dagen geleden had ik ook nog nooit van deze prijzen gehoord. Wat op zichzelf ook weer helemaal niets zegt.

De LT Innovate Award is een initiatief van The Forum For Europe’s Language Technology Industry, de Meta Seal of Recognition wordt jaarlijks uitgereikt door de META Technology Council voor software initiatieven die actief bijdragen aan de European Multilingual Information Society. Twee Europese prijzen dus. En dat voor een klein hoog-technologisch Nederlands bedrijf. Voor de goed orde, META staat weer voor Multilingual Europe Technology Alliance.

De LT Innovate Award heeft Textkernel gewonnen voor haar bijdrage aan een transparante Europese arbeidsmarkt, de META Seal of Recognition voor haar cv-extractie toepassing Extract!. Waarbij ik niet weet of die LT Innovate Award nou is gewonnen vanwege Extract!, Jobfeed (nu ook in Duitsland, Italie en Frankrijk) of beide toepassingen. Maar ik durf te wedden dat hierover in de reacties wel een bijdrage van Textkernel zal komen waarin dit uit de doeken wordt gedaan.

Hoe dan ook, beide prijzen klinken in ieder geval behoorlijk prestigieus. En het zal ongetwijfeld helpen Textkernel binnen Europa meer op de kaart te zetten. Ik kan niet wachten tot Jobfeed binnen Europa kan doen wat ze binnen Nederland al meerdere jaren doet. Verrek, dan kan de hele MEI Europe ook naar de vuilnisbak worden verwezen. Ik zeg: go Textkernel, go, go, go!

Geef een reactie

1 Comment
  • Jakub Zavrel
    says:

    Hi Marc, De LT Innovate Award is toegekend aan Textkernel als bedrijf, gebaseerd op een vlammende pitch van de productmix van Jobfeed (analyse van de vraag naar arbeid), Extract (matchbaar maken van profielen van werkzoekenden) en Search & Match (de connectie leggen tussen de twee), en de impact hiervan op het transparant maken van de arbeidsmarkt.