#truamsterdam Recruitment Process Outsourcing sucks

Logotype truAmsterdamEric Houwen is Groninger. Dus geen RPO-specialist. Maar stiekem toch. Recruitment Process Outsourcing (RPO) kan op verschillende manieren ingevuld worden. Je kunt ervoor kiezen om het gehele proces door een externe partij te laten uitvoeren, maar je kunt het ook klein houden. De externe partij wordt als het ware werknemer van de opdrachtgever.

Stel, een interim recruiter, die in zijn eentje verantwoordelijk is voor het hele recruitmentproces, en 20 bureaus inschakelt voor werving. Is dat een RPO-partij? In ieder geval iemand die ontslag nodig heeft.

Eric stelt dat corporate recruitment vaak inefficiënt is. In ieder geval inefficiënter dan een extern RPO-bureau. Vraag is echter, zijn die extra taken van een corporate recruiter noodzakelijk voor het succes van het recruitmentapparaat, of zijn ze daadwerkelijk overbodig en enkel een kostenpost? Over het algemeen is het wel noodzakelijk om een corporate recruiter in dienst te hebben die zich kan bezig houden met wat anderen politiek geneuzel vinden. Al was het alleen om draagvlak te creëren.

Vooropgesteld dat een externe partij op een andere manier getriggerd wordt, oftewel een ander verdienmodel erop na houdt, en beter scoren dan corporates recruiters, is het een idee om corporate recruiters bijvoorbeeld een bonus te geven voor plaatsingen. Volgens @Tancha zou dit voor veel interne strijd kunnen leveren. Persoonlijk denk ik dat juist die strijd nodig is om te kunnen scoren binnen recruitment. Recruiters zijn niet voor niets prima verkopers.

Het gaat over een afkorting, dus er moet gesmeten worden met een interessante term: quality of hires. Kan een RPO-partij betere kwaliteit kandidaten leveren dan een corporate recruitmentafdeling? Antwoord: geen idee. Mooi verhaal, lekker kort. Op naar de conclusie.

Eric stelt als conclusie, volgens mij terecht, dat het succes van RPO voornamelijk afhankelijk is van de mate waarin de RPO-partij in staat is om de verschillende stakeholders te managen. Is dit niet iets waar de corporate recruiter vaak beter is in dan een externe partij?

Dit gastblog is geschreven door Laurens Tienkamp die een dikke, dikke pluim krijgt voor het op het laatste moment inspringen om verslag van #truamsterdam. Super!

Geef een antwoord