Je nieuwe baan via LinkedIn, de middag

Bas Westland, nieuBas Westland begint het middagprogramma waarbij de recruiters een manifest (tegen iedere vorm van discriminatie bij het werven en selecteren van kandidaten) dienen te ondertekenen alvorens zij hun elevator pitch voor het eigen bedrijf mogen doen. Want dat is nu aan de orde. Bedrijven mogen zichzelf gedurende 30 seconden presenteren waarna de aanwezige werkzoekenden de voor hen interessante bedrijven uitkiezen om hier vervolgens in speed meets (van 5 minuten) mee in gesprek te gaan.

Het manifest staat (in drievoud) op flipovers op het podium waar vervolgens alle aanwezige recruiters hun handtekening onder moeten zetten. Drievoud, omdat het manifest (ingelijst en wel) bij de drie sponsoren (Concepts2Go, Seats2Meet, LinkedIn) komt te hangen.

Bij die speeds meets ga ik natuurlijk ook niet zitten. Dat is puur voyeurisme. Maar gelukkig komen er vanmiddag twee sprekerts, Robbert Benninga en Huub van Zwieten. Dat zal ongetwijfeld een hoog boomknuffelgehalte hebben, maar ik ga het toch maar een keer meemaken.

Geef een reactie