Je nieuwe baan via LinkedIn, Robert Benninga

Robert BenningaRight on,motivational speaker Robert Benninga begint met een bekende handen-in-de-lucht sessie. Een prettige bruine stem van een 62-jarige die zegt jaloers te zijn op de werkloze werkzoekenden omdat er teveel werk is. En die wat provocerende statements de zaal inslingert om… ja, waarom eigenlijk?

Het gaat over mentaal weerbaar zijn, volgens Benninga kan je het schudden als je niet mentaal weerbaar bent. Het runnen van de ik.com is een fulltime job, je baan is een part-time job. Als je dat doet, dan liggen de banen voor het oprapen. Natuurlijk Benninga, laten we het er maar op houden dat hij inderdaad probeert te provoceren; zoals hij al een aantal keren heeft gezegd.

Even wat statements van de man waar ik vlekjes van in mijn nek en voor mijn ogen van krijg:

  • Geloof niet wat ik zeg maar doe er wat mee
  • Ik maak grapjes maar ik meen dit bloedserieus

Hij probeert vooral zijn stem te gebruiken om overtuigend over te komen, maar lekker bekkende oneliners hebben niet noodzakelijkerwijs inhoud. En van die obligate schijnbare tegenstellingen zijn bepaald inhoudsloos. Althans voor mij. Maar ik ben natuurlijk geen werkzoeker die bereid is naar een motivational speaker te luisteren. Mijn tijd is daarvoor eenvoudig te kostbaar.

Fade out.

Geef een reactie

1 Comment