Gaat Facebook een vacature-aggregator lanceren?

Facebook Social Jobs PartnershipEind oktober kwam Facebook met haar not-for-profit initiatief Facebook Social Jobs Partnership. En gisteren wist The Wall Street Journal het volgende te meldden:

Facebook Inc. (FB) is planning to launch its own job board later this summer, said people familiar with the matter. The board will aggregate the job postings of third-party providers, making them available for search by Facebook users.

Is dit de stap die Facebook eind oktober als volgt omschreef: Explore and develop systems for delivering job postings virally through Facebook at no charge? Het lijkt er wel op, hoewel aggregatie van vacatures een wel heel simpele dienst lijkt te zijn.

Maar meer lijkt het echt niet te zijn, in eerste instantie tenminste:

At least three job-posting companies that currently leverage Facebook’s platform will be involved in the new offering, including BranchOut, Jobvite, and Work4 Labs, the people said. Some partners have begun telling their clients about the job board, which could launch as soon as early August. Initially, Facebook doesn’t plan to monetize the service, and it’s unclear whether the social network aims to do so in the future.

Dat is wel heel erg dun. BranchOut gebruikt de vacatures van CareerBuilder, dus zo krijgt vooral CareerBuilder dus een hogere exposure van haar vacatures binnen Facebook. Maar het lijkt me vooral Work4 Labs die hier heel erg blij mee zal zijn. Want haar Facebook applicatie Work for us is een vacaturesite die bedrijven aan hun Facebook bedrijfspagina kunnen toevoegen. En met extra exposure van die vacatures binnen Facebook krijgen bedrijven dus meer response, en daar kan Work4 Labs weer goede sier mee maken.

Maar wat Facebook hier nou eigenlijk zelf mee wil bereiken is mij op dit moment nog volstrekt onduidelijk. Al ga ik er vanuit dat het vanzelf wel duidelijker zal worden naarmate het moment dichterbij komt dat deze dienst gaat lanceren. In de tussentijd ga ik wel even buurten bij Work4 Labs om te kijken of ik wat meer informatie kan lospeuteren.

Geef een reactie