Ook Katinka Habermehl exit bij USG People

 Katinka Habermehl Opnieuw verlaat een manager het USG-concern. Katinka Habermehl is sinds mei vertrokken als algemeen directeur van de uitzendlabels van ASA Beheer – ASA Student, ASA Young Professionals, ASA Student Campus en chauffeursdienst Easyway – en oriënteert zich sindsdien op een ‘eindverantwoordelijke positie buiten USG People.’ Dat bevestigen USG People en Habermehl aan RecruitmentMatters.

Volgens een woordvoerder zijn Habermehl en USG People ‘in goed overleg’ uit elkaar gegaan. Habermehl voegt daar desgevraagd aan toe dat zij dit voorjaar een ‘verschil van inzicht’ kreeg over ‘de strategie van Asa.’ Habermehl: ‘Daar kwamen wij niet uit.’ De kwestie tussen Habermehl en haar meerdere, Hubert Vanhoe, kwam niet op een verrassend moment. Vanhoe is sinds december als COO verantwoordelijk voor de specialty-labels van USG People.

Die volgde Hans Coffeng op, wat een ware stoelendans ontketende in het bestuursechelon daaronder, vooral onder Nederlandse managers.

Een, twee, drie, vier…
Zo vertrokken eerder Han Huisman en John Herfkens bij Innotiv. Daarop volgde het vertrek van Karin Korstanje bij Secretary Plus en nu is Habermehl aan de beurt.

En laat die stoelendans nu net zijn begonnen in december. Luttele weken eerder nog meldde USG-topman Rob Zandbergen het volgende:

‘Heel wat landenmanagers zullen een nieuwe verantwoordelijkheid krijgen. Het mooie daarvan is dat dat focus geeft. Een stoelendans komt er niet – dit is geen reorganisatie.’

…en vijf?
Een halfjaar later staat de teller op vier. In Coffengs vroegere Nederlandse management-team zit nog Rita Kostwinder, die verantwoordelijk is voor techneutenlabel Technicum. Daarnaast nog Ronald Kardol bij Creyfs, Wim Vintges voor Call-IT en Trudy Zonneveld van USG Energy.

Wij wachten in spanning af…

Geef een reactie

2 Comments