Is Cruiming een gamechanger?

Gamechanger awardManagement Team heeft blijkbaar een gamechanger award. Waarbij gamechangers als volgt door het blad worden omschreven:

Gamechangers zijn méér dan vernieuwers. Behalve product of ­bedrijf, veranderen ze in hun markt de regels van het spel. En zetten daarmee de concurrentie op hopeloze achterstand.

Je zou met zo’n omschrijving een uiterst select gezelschap aan personen verwachten, maar niets daarvan. Management Team heeft maar liefst 25 Nederlandse gamechangers weten te selecteren; op grond van god mag weten wat voor criteria. Maar who cares, want een van die gamechangers is niemand anders dan onze bloedeigen Jan-Peter Cruiming!

De uitverkiezing van Cruiming als genomineerde voor de gamechanger award wordt als volgt door Management Team omschreven:

Management Team | gamechanger, Jan-Peter Cruiming

Management Team is dus blijkbaar van mening dat Cruiming twee keer de arbeidsmarkt op zijn kop heeft gezet. Dat is natuurlijk ook de mening van Cruiming, een mening die hij zelfs in een boek uitgebreid heeft beschreven. Maar een veel belangrijker vraag is natuurlijk of Management Team slechts het boek heeft gelezen, of ook enige marktverkenning heeft gedaan om dat opschudden en op zijn kop zetten te verifieren?

Het hele concept van freemium vacaturesites dient haar levensvatbaarheid nog te bewijzen, met Jobbird voorop. De site bestaat nog niet eens een jaar maar zou nu al de arbeidsmarkt op haar kop hebben gezet? En heeft Cruiming de regels van het spel veranderd? Of de concurrentie op hopeloze achterstand gezet? Wat een onzin…

Geef een reactie

9 Comments
 • gold price
  says:

  Ook wetenschapper Wim Bastiaanssen had een eigen bedrijf: Waterwatch, waarmee hij overheden, de Wereldbank en de World Food Organisation van informatie voorzag ter ondersteuning van landbouwprojecten en watermanagement.

 • Skywalker
  says:

  We zullen zien wat er gaat gebeuren als de arbeidsmarkt weer gaat aantrekken en het gevecht om de kandidaat draait. Idd het freemium model moet zich nog bewijzen. Ze schetsen allemaal mooier dan het is. Ze moeten het allemaal hebben van advertenties met franjes of het verkopen van bedrijfspresentaties. Ook wij plaatsen wel eens een vacature op jobbird, maar over het algemeen komen de beste reacties van de pay sites.

 • wim
  says:

  beste Marcel, gamechanger of niet, maar hij onderneemt wel, neemt risico’s, en is natuurlijk wel degelijk bezig met het veranderen van de spelregels, maar dat heeft ook tijd nodig. Ik ken hem niet persoonlijk dus ik beoordeel hem puur op wat hij onderneemt.

  • Marc Drees
   says:

   Cruiming onderneemt en neemt daarbij zeker risico’s. Maar is op dit moment zeker niet bezig met het veranderen van de spelregels. Deze bestaan al vele jaren en ook het freemium model op grote schaal uitrollen was al gedaan; door Jobselectie en Banenmatch. Hij is op zijn best een uithangbord voor het freemium model. Maar zeker geen gamechanger. Hoewel hij dankzij zijn LinkedIn bedelcampagne wel verreweg de meeste stemmen tot nu toe heeft weten te verzamelen.