Is Jobfox verleden tijd?

Logotype Jobfox Het hing natuurlijk al heel lang boven de markt, maar het lijkt er op dat Joel Cheesman’s snuffelwerk (onder de titel Jobfox Headed to Deathpool? Founder Moves On) redelijkerwijs aantoont dat Jobfox niet langer onder ons is. Jobfox is/was een vacaturesite van de ‘nieuwe’ generatie waarbij matching een centrale rol speelt. Althans, binnen de oorspronkelijke Jobfox variant. Later evolueerde de site tevens naar een betaalmodel voor werkzoekers, waarmee Jobfox de schijn van recessieprofiteur op zich laadde.

Cheesman laat zien dat het Linked profiel van Rob McGovern (CEO en oprichter van Jobfox (en CareerBuilder)) ondertussen is aangepast waarbij zijn rol bij Jobfox naar het verleden is verplaatst. Daarnaast is de traffic van Jobfox in het afgelopen jaar volledig in elkaar gestort. Het zal mogelijk de $40 miljoen aan funding zijn geweest die ervoor heeft gezorgd dat het bedrijf zich nog zo lang heeft weten te handhaven.

Hoewel Jobfox geen mededelingen heeft gedaan over de actuele situatie, is Internet een oneindige bron van informatie. Dit is wat Cheesman heeft weten te vinden:

Cheesman tekst

Voor de goede orde, Matthew Hagopian was CTO bij Jobfox tot medio 2011.

Hiermee lijkt Jobfox uiteindelijk itzBig richting Deathpool te zijn gevolgd. Met de nodige jaren vertraging, dat dan weer wel. Het verschil? Waar itzBig geen funding wist los te krijgen is dat Jobfox wel gelukt. Waarmee maar weer eens is aangetoond dat funding een niet-levensvatbaar concept nog heel lang kan laten leven. Maar dat een concept daarmee niet automatisch levensvatbaar is geworden. Het ligt gewoon in een hele dure hart-long machine te overleven. Tot het geld op is…

Geef een reactie