Vacaturesite top 10: Jobbird weer op nummer 1

Vacaturemonitor, negatief Waar de freemium vacaturesites Banenmatch en Jobselectie forse dalingen laten zien, al dan niet als gevolg van de zomerperiode, is het Jobbird die stand houdt en daarmee de koppositie van Banenmatch overneemt. Ondertussen is Jobselecti afgegleden naar de 10e plaats; het redesign lijkt de site voorlopig geen bonuspunten op te leveren…

Het volume aan unieke vacatures over de afgelopen drie weken is opnieuw gedaald; ten opzichte van vorig jaar blijft de teller staan op –7,8%. Een fors lager aantal vacatures dus; consistent met het beeld van de afgelopen maanden. Na een iets beter begin is 2012 eenvoudigweg een slechter jaar dan 2011. Als het om het vacaturevolume gaat.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 29 – 31). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 29 – 31). Bron: Jobfeed

De terugkeer van GoudenGidsBanen is van korte duur geweest; Joof heeft haar plaats weer heroverd en daarmee GoudenGidsBanen net buiten de top 10 gedrukt. Als Jobselectie echter in hetzelfde tempo blijft dalen als in de afgelopen weken zijn we vanaf volgende week Jobselectie uit de top 10 kwijt. Wat toch wel een unicum zou betekenen. Tenslotte is Jobselectie de eerste van de grote freemium vacaturesites. Een teken van veranderende marktomstandigheden of slechts een tijdelijke dip? De toekomst zal het leren.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Monsterboard stijgt nog wat verder door terwijl Banenmatch wat verder afzakt. Het verschil tussen de twee grootste vacaturesites, als het om buzz gaat, is ondertussen 15%, en dat is alweer 6% groter dan verleden week. En hoewel Jobbird de grootste vacaturesite is geworden, zakt het met 3% in als het om buzz gaat. Gelukkig is Werk.nl de stabiele factor in deze volatiele wereld; zoals altijd heeft de site verreweg het grootste negatieve sentiment.

Geef een reactie