Kadootje voor RecruitmentMatters lezers

Nou ja, feitelijk is het een kadootje voor iedereen die deze blog posting leest, en dan alleen als hij/zij een redelijk grote interesse heeft in vacaturesites. Maar in dat geval is het ook een heel aardig kadootje. Want het zijn de Pingdom cijfers over de beschikbaarheid en responsetijd van de grote vacaturesites en vertical search engines.

En dat gaat redelijk ver, zoals dit voorbeeld laat zien, met in dit geval de cijfers van Jobrapido over de maand augustus:

Pingdom | Jobrapido, augustus

De downtimes per dag zijn in rood weergegeven, en worden ook nog eens apart per periode vermeld. Verder is per dag de responsetijd te zien, waarbij bij mouseover de gemiddelde responsetijd per dag wordt getoond. De details kunnen per site per maand worden bekeken.

Zoals gezegd, je moet een redelijk grote interesse in vacaturesites hebben, maar dan is het ook heel aardig om met enige regelmaat te zien hoe het met die sites gaat. Helaas is Werk.nl afwezig, want de site laat zich niet door Pingdom meten. Erg gunstig voor Werk.nl, want de site staat bij haar bezoekers niet bepaald bekend om haar hoge beschikbaarheid.

Ik zou het bijna vergeten, maar hier is de link naar de betreffende Pingdom pagina. Veel plezier!

Geef een reactie

1 Comment
  • Vincent / Jobselectie
    says:

    @Marc Opvallend dat als Gouden gids banen down gaat dat Vacaturebase ook down gaat en exact op hetzelfde tijdstip. Schijnbaar draaien de sites op dezelfde server omdat de down tijd ook exact overeenkomt.

    Tevens springt Indeed eruit als het om snelheid gaat wat ook zeker merkbaar is als je zoekt door de vacatures (om jaloers op te zijn)!