Doe mij maar een ontslaggebod

Hero Brinkman Na lezing van Hero Brinkman’s krankzinnige ‘plan’ voor een tweejarig ontslagverbod pleit ik met passie voor een ontslaggebod. Dat ontslaggebod dient per direct te worden uitgevoerd op het moment dat een kamerlid of andere publieke rakker volstrekt onhaalbare en uitsluitend voor de buhne bedoelde plannetjes de wereld in spuit.

Bij dat ontslaggebod hoort ook het wegvallen van wachtgeld of enige andere vergoeding voor de raaskallende gek waardoor de belastingbetaler (Brinkman’s textielarbeider in Twente) op kosten wordt gejaagd. Gezien de hoeveelheid onzin die publieke figuren rondom verkiezingstijd de wereld inspuiten moet hier zo ongekend veel mee worden bespaard dat we per direct de Nederlandse economie weer een flinke slinger kunnen geven.

Geef een reactie

2 Comments
 • harry bakker
  says:

  De heren van Tilburg en Drees geven geen argumenten waarom het onzin is.
  De risico´s van de huidige economie zijn dermate groot dat alle grotere partijen van links en rechts erover zwijgen. In de kranten lees je tussen de regels door nog wel wat. De euro staat op klappen en wat dan? De schulden die we deels via de ECB afdekken in zuid europa zijn een bedreiging voor onze welvaart en pensioenen, nu al meer dan duizend miljard euro. De werkloosheid en faillissementen nemen fors toe. de werkloosheid in Spanje en Griekenland is ongekend hoog en dat kan tot zeer forse ontsporingen leiden. De concurrentie met Azie blijft en doet onze welvaart rechtsreeks bedreigen. De wereldwijde strijd om grondstoffen en energie is fors. De welvaartsboom in west europa kon wel eens over zijn.
  Het is tijd voor een drastische stappen om het tij enigzins te keren.

 • Willem van Tilburg
  says:

  Eens! Laten we dan direct een extra nieuwe regel inzetten: een 2e kamerlid die besluit om uit zijn partij te stappen, stapt daarmee ook direct uit de 2e kamer en blijft dus niet zitten als zelfstandige eenmansfractie.
  Wellicht stopt dan eindelijk de wildgroei van VVD afstammelingen (Wilders, Verdonk, Brinkman).