Magnet.me: genomineerd en onzichtbaar

Logo Magnet.meJe kan ook een professioneel netwerk starten zonder Facebook als fundament te nemen. Ik weet niet of dat de gedachte was van de oprichters van Magnet.me, maar dat is in ieder geval het resultaat. Magnet.me beoogt een professioneel netwerk buiten Facebook te zijn, voor studenten.

Inderdaad, uitsluitend voor studenten, want net als Seelio kan je je alleen registreren met een e-mail adres van een (Nederlandse) universiteit. We hebben er dus een niche professioneel netwerk bij waar slechts een zeer klein deel van de potentiele beroepsbevolking toegang toe heeft. En dat heeft Emerce en MetrixLab er niet van weerhouden om Magnet.me op te nemen in een lijst van genomineerden voor de Website van het jaar 2012 verkiezing. Fascinerend!

De homepage
Dit is de homepage van Magnet.me:

Magnet.me | homepage

Veel ruimte is ingericht voor een video die duidelijk maakt dat ik mijn cv moet opbouwen, dat ik matches kan ontvangen met bedrijven en dat ik magnets kan sparen door mijn vrienden uit te nodigen. En met die magnets kan ik weer goodies kopen, zoals een maatpak waar ik dankzij Magnet.me vervolgens in kan gaan solliciteren. En dat alles in 1:55. Waarbij ook nog dit wordt gezegd:

Magnet.me is een nieuw sociaal netwerk waarmee je op een plek gemakkelijk en overzichtelijk de start van je carriere kunt managen.

Ik vraag me af waar dat sociaal netwerk vandaan komt. Want wat is er sociaal aan dit hele verhaal? Het feit dat ik mijn ‘vrienden’ kan aanbrengen in ruil voor magnets? Dat is slechts bedoeld om volume voor Magnet.me te realiseren en is verder van de categorie: verlink je vriendje voor een tientje. Want feitelijk is Magnet.me niets meer dan een cv-database waar kandidaten zich kunnen inschrijven en werkgevers kunnen zoeken. De interactie tussen kandidaat en werkgever maakt het niet socialer of minder sociaal dan een cv-database.

De video is overigens alles wat ik kan zien. Want als ik met het inschrijfformulier wordt geconfronteerd is het einde bericht:

Magnet.me | Registratieformulier 

Ik heb geen e-mail adres van een universiteit, dus ik kan niet verder.

Deze site is door Emerce en MetrixLab genomineerd in de categorie Carrière voor de Website van het jaar 2012 verkiezing. Hoe kan een site worden genomineerd die uitsluitend voor studenten toegankelijk is? Zou het representatieve panel van MetrixLab zich ook dat niet gerealiseerd hebben?

Achtergrondinformatie
Magnet.me is een BV die eind 2011 is ingeschreven met de volgende omschrijving:

het contact faciliteren tussen potentiële toekomstige werknemers enerzijds en werkgevers anderzijds, het exploiteren van een website die dit contact bewerkstelligt en het leveren van diensten aan derden die in de meest ruime zin te maken heeft met het in contact komen van opdrachtgevers en bedrijven met studenten en medewerkers, alsmede het verzorgen van werving en selectie van medewerkers voor opdrachtgevers.

De bestuurders zijn Vincent Karremans en Freek Schouten, die recht vanuit de collegebanken met Magnet.me zijn gestart.

Geef een reactie

4 Comments