Website van het jaar 2012: de genomineerden…

Website van het Jaar, 2012 logoEmerce en MetrixLab zijn er dit jaar vroeg bij met hun Website van het jaar 2012 verkiezing, want de genomineerden zijn ondertussen bekend. En jawel, Werk.nl staat wederom in het lijstje! Wat een intense droefenis is dit toch.

Dat niet alleen, de genomineerden in de categorie Carrière zijn wederom een bonte verzameling aan sites waarvan een aantal zelfs volstrekte onbekenden zijn. Wie heeft er ooit gehoord van Magnet.me, Werkxyz of Opleidingenwerk? Ik niet, tenzij mijn mottige geheugen me weer eens in de steek heeft gelaten.

Dit zijn de genomineerden:

 1. Bijbanen.nl
 2. Intermediair
 3. Jobbird.com
 4. Magnet.me
 5. Monsterboard
 6. Nationale Vacaturebank
 7. Nuwerk.nl
 8. Opleidingenwerk.nl
 9. Stepstone
 10. Unique Uitzendbureau
 11. Werk.nl
 12. Werkxyz.nl

 

Werkxyz is een vacaturesite, maar noemt zichzelf een platform voor werkgevers en werkzoekenden, Opleidingenwerk is een site voor opleidingen, trainingen en cursussen, en heeft een tabje voor Stage & Werk en Magnet.me is een nieuw sociaal netwerk waarmee je op een plek gemakkelijk en overzichtelijk de start van je carriere kunt managen. Dit zijn blijkbaar sites die uit het representatieve panel van MetrixLab komen. Waarbij ik me steeds harder ga afvragen wie er in godsnaam in dat panel zitten. Want deze sites zijn volstrekte, maar dan ook volstrekte onbekenden.

De resterende negen sites zijn bekende (niche) vacaturesites, de winnaar van vorig jaar (Unique, een uitzendbureau) en Werk.nl; de site die nooit, maar dan ook nooit in een lijstje van genomineerden zou mogen staan tenzij het gaat om de slechtste user experience bokaal.

Maar hoe moeten deze sites dan onderling worden vergeleken? Who cares, we vragen gewoon aan ‘het publiek’ om te stemmen. En doen dan net of er sprake is van een wisdom of the crowds, in plaats van een uitverkiezing van de partij met de beste bedelcampagne. Dat is de kwaliteit waar de gecombineerde kracht van Emerce en MetrixLab voor staat. Altijd goed om te weten…

En dan is er nog dit:

‘We zijn erg blij met deze nominatie,’ zegt Jan-Peter Cruiming, oprichter van Jobbird.com. ‘In hele korte tijd hebben we een leidende marktpositie weten te behalen als grootste vacaturebank van Nederland. Genomineerd worden voor Website van het Jaar is dan een mooie bevestiging.’ Volgens Cruiming kan er altijd wel iets verbeterd worden aan de website, maar in de basis is het de meest gebruiksvriendelijke onder de vacaturesites. ‘De hele website is gebouwd voor het gemak van de gebruiker. We gaan er vanuit dat het publiek dat ook ziet en we hopen op de titel “Website van het Jaar” natuurlijk!’

Dit is een deel van het persbericht van Jobbird dat gisteravond in mijn electronische postbus viel. Jobbird zal ongetwijfeld een enorme bedelcampagne gaan opzetten. Dat is Cruiming wel toevertrouwd. Maar waar hij de constatering de meest gebruiksvriendelijke onder de vacaturesites vandaan haalt, is mij een oprecht raadsel.

Hoe dan ook, het is Emerce en MetrixLab wederom gelukt om een freakshow op te tuigen. Op zich is dat ook knap om jaar na jaar te kunnen herhalen…

Geef een reactie

6 Comments