LinkedIn komt met dramatisch slechte verandering van de “top card” van je profiel

Nieuwe “Top Card” LinkedIn profiel

Zie hier het resultaat van de recente wijziging van de “top card” van je LinkedIn profiel. Ik heb direct contact gezocht, maar omdat er nog geen volledige “roll out” is, is er nog geen formele communicatie over vanuit LinkedIn. Wat heb ik gevonden?

 

 

 

 

 

Hieronder een korte opsomming:

* Je updates worden niet meer getoond op je profielpagina onder je headline/kopregel. Daarmee krijgen je boodschappen veel minder attentiewaarde

* Je 3 website links zijn verdwenen onder de knop rechtsonder met “Contactgegevens”/”Contact info”. Pas als je daar op klikt zie je die informatie volledig (zie screenshot)

Uitgeklapte “top card” nieuwe LinkedIn profiel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Daar zijn ook de links naar je Twitter accounts naar verdwenen

* Je recommendations worden niet meer vermeld in je “top card”, maar alleen nog in je detailprofiel onderin

* Als je meer dan 3 (denk ik) huidige of vorige functies/werkgevers hebt, worden deze niet meer getoond in de “top card” en je kunt zelfs geen “view all” knop meer aanklikken. Ook hiervoor moet je naar het detailprofiel onderin

* Maar het ergste is nog dat je huidige of vorige functies niet meer worden vermeld als je er meer dan 1 hebt, maar alleen nog de werkgevers. Klaarblijkelijk is er een characterlimit of iets dergelijks.

Ben erg benieuwd naar de argumentatie vanuit LinkedIn om dit te rechtvaardigen. Dit is letterlijk een verarming van het profiel. En zo te zien alleen maar om een paar grote knoppen en een grote profielfoto te introduceren.

 

 

Geef een reactie

10 Comments