De VS maakt me toch een hoop schulden

Amerikaanse vlag Het is deze week een historische week voor de VS. Want deze week passeert het land de grens van $16 biljoen in schulden. Hoeveel? Inderdaad, een schuldenberg van $16.000.000.000.000. En dat terwijl het land minder dan een jaar geleden (16 november 2011) de grens van $15 biljoen overschreed. In minder dan 300 dagen heeft de VS een slordige $1.000.000.000.000 meer uitgegeven dan ontvangen…

Een interessante ontwikkeling, zeker als je probeert een voorstelling te maken van de mogelijkheden om deze schuldenberg af te lossen. Meer belastingen? In verkiezingstijd?? Kleinere overheid? Altijd beloofd, maar het tegendeel is iedere keer gebleken. Verlagen rente? Oops, die staat al op 0%. Groei van de economie? Welke economie?? Nee, ga maar uit van een verdere groei van deze schuldenberg. Met een vette kans dat het volgende biljoen in minder dan 300 dagen kan worden bijgeschreven…

Het gaat me toch lekker met de grootste ‘democratie’ van deze wereld.

Geef een reactie

2 Comments
  • Pascal Dolleman
    says:

    Onder Bush jr. missies naar Irak, Afghanistan etc die miljarden gekost hebben ( en nog steeds) en dat alleen voor het familiekapitaal van de familie Bush veilig te stellen dat ze nog hadden in het midden oosten. Dat is inmiddels al wel duidelijk geworden.