HR Tech Europe 2012 mag je eigenlijk niet missen

HR Tech Europe Zoals misschien bekend ga ik niet meer naar conferenties; a.k.a. het herkauwen van afgelikte boterhammen. Maar ik maak dit najaar een uitzondering voor HR Tech Europe, een tweedaagse conferentie die op 25 en 26 oktober in de RAI in Amsterdam wordt gehouden. Inderdaad, twee dagen lang… En dat niet alleen; er is een ongekend aantal sessies in meerdere, parallelle tracks. En dan is er ook nog de iHR competitie met de newest, most innovative start-ups and the IT applications they offer for those in the business of HR management.

Gezien het programma loop HR Tech zomaar het risico om wel een meer dan interessante conferentie te worden. Het enige nadeel is het overvolle programma, maar ja; dat betekent ook weer dat er voor elk wat wils is. Hoewel het programma nog lang niet definitief is, staat de structuur van het programma al wel vast. Op beide dagen is er de volledige dag een hoofdprogramma met parallel daaraan een special interest programma. En dan is er ook nog op beide dagen een middagprogramma van workshops met content matter experts. Overvolle bak dus! Zeker als je bedenkt dat het programma al om 8:30 begint…

Donderdag 25 oktober
De eerste dag begint in het hoofdprogramma meteen met een potentieel zeer interessante presentatie van Thomas Otter (Gartner) onder de titel:The Nexus – How Social, Mobile, Cloud & Information Will Change The HR Tech Landscape. Hardcore dus, want het gaat over HR technologie. Maar daar zit ik al meteen bij. De rest van de dag wordt een permanent kiezen tussen hoofdprogramma, parallelsessies en workshops en op mijn keuzes voor die dag kom ik later terug. Vooral omdat er ongetwijfeld nog het een en ander geschoven zal worden met namen en presentaties.

Maar vermeldenswaard is de iHR verkiezing die aan het einde van de eerste dag zal worden gehouden en waar een zestal finalisten voor ene jury moeten pitchen. Wat uiteindelijk leidt tot de uitverkiezing van de hotste startup op HR technologie gebied.

De parallelsessies op donderdag gaan over Next Generation Talent. Wat dat is?

This one day interactive forum sets out by challenging those responsible for talent management, leadership, learning and development to ask if what they are doing is just a walk on part in a corporate process, or if it is really a leading role that meets the needs of the business. What follows will be an interactive discussion that is less about the who of the coming generation of talents, and more about the next generation of talent management tools, tactics and techniques.

En dan zijn er nog de workshops, of zoals HR Tech ze noemt: Ask the Expert. En dat ziet er als volgt uit:

image

Hier zal ik ook de nodige tijd willen doorbrengen; met name in Stream 4. Dat wordt keuzes maken…

En dat is dus pas dag 1…

Vrijdag 26 oktober
De tweede dag begint weer net zo vroeg, ook al hebben de nodige conferentiegangers de vorige avond ongetwijfeld diep in het glaasje gekeken. Maar om 8:30 gaat de bel. Met wederom een overvol programma. En met ondertussen ongetwijfeld zeer pijnlijke vingers…

We hebben wederom een hoofdprogramma en parallelsessies, waarbij die laatste gaan over Social Enterprise. Dat laatste zal volle zalen opleveren aangezien alles met het buzzword social er in staat garant voor overmatigie interesse. De parallelsessies worden als volgt omschreven:

 on collaborative technology mines deep into the coming changes shaping the world of work.  A happier workplace culture where the focus is on the work rather than being part of a process.  Flatter management structures, the end of information silos and the barons that control them. Workplace democracy, and improved efficiency and performance through social networks. Europe’s leading thinkers and practitioners on social media inside the enterprise will help delegates stay ahead of the game.

En ook dit keer zijn er weer voldoende interessante workshops in de middag:

image 

Hemeltjelief…

En dan is er ook nog een ongekende serie sponsors waarvan de meesten (zo niet allen) met stand aanwezig zullen zijn. Dat wordt lekker brochures en goodies verzamelen dus. Gratis en voor niets…

Hoe kan ik erbij zijn?
Dit geen goedkope conferentie. Een kaartje voor een dag is EUR 795,00; een kaartje voor twee dagen kost EUR 1395,00. Maar voor dat geld krijg je dan ook heel wat, zoals uit het bovenstaande hopelijk duidelijk is geworden. En om het nog wat aantrekkelijker te maken heb ik natuurlijk aan de organisatoren een korting weten te ontfutselen. Waardoor trouwe (en incidentele) lezers van RecruitmentMatters tegen een korting van 15% een kaartje kunnen bemachtigen. Het enige wat je dient te vermelden tijdens je registratie is de volgende promotiecode: MEDMD15.

En inderdaad, zoals gebruikelijk bestaat mijn tegenprestatie voor deze korting uit gratis bloggen op de conferentie. Twee dagen lang… Ik ben ondertussen begonnen mijn handen te trainen, want dit vereist een grondige voorbereiding. Gelukkig stelt de organisatie op mijn verzoek kommen ijswater ter beschikking.

Tot 25 en 26 oktober?

Geef een reactie

6 Comments