Duitsland piept en kraakt

Duitse vlag De kanarie in de kolenmijn functie van de uitzenders heeft goed gewerkt; de werkloosheid in Duitsland is weer gegroeid. Het is weliswaar een zeer kleine groei (een stijging van minder dan 10.000), maar het is de vijfde achtereenvolgende maand dat de werkloosheid in de economische motor van Europa stijgt.

Een daling die viel te verwachten uit de resultaten van sommige uitzenders in het tweede kwartaal van dit jaar. Alle grote uitzenders lieten hier een krimp zien ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2011, met als negatieve uitschieters Manpower (-17%) en USG People (-22%). En dat heeft ongetwijfeld voorspellende waarde voor het tweede halfjaar van 2012. De werkloosheid in Duitsland zal de komende maanden alleen maar verder oplopen.

Met voorspelbare gevolgen voor de bereidheid van de Duitse bevolking om geldschieter te blijven spelen voor de PIIGS landen. Het worden interessante maanden…

Geef een reactie

1 Comment