Yoxa is ter ziele

Logotype YoxaRecruitmentbureau Yoxa is niet meer. Directeur-grootaandeelhouder Nienke Platenburg heeft de stekker uit het merk getrokken. Dat meldt Platenburg zojuist in een persbericht.

En dat is opmerkelijk. Platenburg lanceerde Yoxa medio 2009 als partij die de recruitmentmarkt in de finance-sector wilde openbreken. Platenburg – zelf afkomstig uit de Corinthe-stal – deed dat met een flat fee (bij geslaagde match) voor zowel kandidaat als werkgever en zonder relatiebedingen voor klant of kandidaat.

Op de site beveelt Yoxa het net een jaartje jongere zustermerk Whyz aan, dat ‘eenzelfde kwaliteitsniveau’ heeft en ‘dezelfde aanpak en werkwijze’ hanteert. En dat roept vragen op: was het dan niet de werkwijze die Yoxa de nek omdraaide? En als de werkwijze identiek is, waarom is dan al niet eerder besloten tot samenvoeging van beide merken? Raadsels, raadsels…

Maandag op RecruitmentMatters een interview met Platenburg.

Geef een reactie

1 Comment