Vacaturesite top 10: voortdurend gerommel in de top

Vacaturemonitor: positief Het gevecht om de nummer 1 positie kent een nieuwe/oude winnaar. Want na Werk.nl, Jobbird en Banenmatch is het deze week wederom Jobbird die de eerste plek voor zich opeist. Opvallender dan deze schermutselingen is echter de positie van VacatureBase. Deze frommelsite van Adver-Online heeft door een uitzonderlijk hoog aantal vacatures in de afgelopen week (Jobfeed issue?) ineens de derde plaats ingenomen, voor Werk.nl.

Naast alle rumoer over de topposities is het vacaturevolume over de afgelopen drie weken fors gestegen, vooral als een gevolg van de afgelopen week en dat hangt dus weer samen met dat bijzonder hoge vacaturevolume van VacatureBase. Waarmee per direct de vraag kan worden gesteld over er wel sprake is van een forse stijging van het vacaturevolume of dat het hier om een technisch issue gaat.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 33 – 35). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 33 – 35). Bron: Jobfeed

Ga er maar vanuit dat over drie weken VacatureBase haar plaats in de tweede helft van de top 10 weer heeft ingenomen. Tenzij er al eerder een correctie op het volume wordt uitgevoerd. Verder is er niet veel opvallends te melden. Maar deze week is heel Nederland weer aan het werk en dat betekent dat files en vacaturevolume vast weer zullen gaan groeien.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Toe maar; Banenmatch mag dan door Jobbird van de eerste plek zijn verdreven, ten aanzien van de social media buzz groeit Banenmatch maar door. De site heeft bijna de 50% bereikt na een groei van maar liefst 8% ten opzichte van vorige week. Monsterboard heeft daardoor 5% van haar buzzvolume moeten afstaan. De overige sites rommelen ver daarachter wat in de marge.

Geef een reactie