Faillissementen in augustus 2012

Faillissementen Het aantal faillissementen van uitzenders en werving & selectiebureaus is in augustus 2012 exact gelijk gebleven aan het aantal in juli; 13 faillissementen. Voor de derde achtereenvolgende maand is het aantal faillissementen dus op een relatief laag niveau gebleven. Of misschien gewoon een normaal niveau. De trendlijn van het 12-maands gemiddelde blijft overigens gelijk op 17,8.

Het is opvallend, en buitengewoon positief, dat het aantal faillissementen zo laag blijft in het licht van een fors lager vacaturevolume in vergelijking met 2011 voor het grootste deel van 2012. Laten we hopen dat ondanks de sombere economische vooruitzichten de sector in de komende maanden eenzelfde weerbaarheid kan tonen.

In onderstaande grafiek is de grijze lijn het aantal faillissementen per maand, de rode lijn is het gemiddeld aantal faillissementen per maand; gebaseerd op het voortschrijdende jaarvolume:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend gemiddeld maandvolume, januari 2007 – augustus 2012

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend gemiddeld maandvolume, januari 2007 – augustus 2012

De trendlijn lijkt te zijn bevroren op iets onder de 18 faillissementen per maand. Een niveau wat geleukkig ver onder de piek van 2009 ligt, maar ook nog ver boven het dal van 2008. En ook boven het niveau van begin 2011 toen er sprake was van een soort irrational exuberance in recruitmentland.

De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de BIK-code 745 (Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie