XING: een luiaard in de jungle die social media heet?

Logo XINGAltijd al geweten dat Duitland niet voorop loopt als het om online recruitment gaat , maar de recente annoncering van XING maakt dit wel zeer pijnlijk duidelijk:

XING AG and Promerit HR + IT Consulting AG have teamed up to create a “XING Connector” interface that links applicant management systems with XING for the first time ever. This means that businesses can now post job ads on XING directly from their applicant management system while people interested in vacancies can click on the “Apply with your XING profile” button to submit their XING profile details as a quick and easy way application

Terwijl iedereen al in bestelauto’s rondrijdt komt XING even melden dat ze de bakfiets heeft uitgevonden. Back to the future….

Het is feitelijk nog veel erger, want het automatisch doorplaatsen van vacatures naar XING is beperkt tot SAP E-Recruiting:

As things stand, the interface can be integrated into SAP E-Recruiting, but in theory it can also be used with other systems.

Whoehaha! Theorie en praktijk kunnen weleens twee zeer verschillende dingen betekenen…

Interessanter is wat lijkt op de annoncering van een echte Apply with XING functionaliteit:

The “Apply with your XING profile” is a new button that can be added into companies’ online application forms. People interested in vacancies can simply click on the button to submit their personal details from the XING profile to the company’s applicant management system

Wederom lijkt dit uitsluitend het geval te zijn voor de bovengenoemde SAP module, maar dit is in ieder geval een stap verder dan de in maart door XING gelanceerde Interesse bekunden knop. Wat een wel heel slap aftreksel was van de Apply with LinkedIn functie. Waarbij bedacht moet worden dat LinkedIn ondertussen meer dan een jaar geleden met deze functionaliteit is gekomen.

Het is in dit verband maar goed dat XING op een Duits eiland leeft. Anders had de survival of the fittest dit professionele netwerk allang gemarginaliseerd. Maar nu kan het zich een hemeltergende traagheid permitteren. XING is een luiaard in de jungle van online media. Nou maar hopen dat de site nooit over de grond van de ene naar de andere boom moet migreren. Want dat wordt een heel gevaarlijke en potentieel dodelijke onderneming.

Geef een reactie

1 Comment
  • Henk
    says:

    Andere markt, andere spelregels. Ooit zelf actief op de Duitse markt geweest of is dit het bekende Drees-ik-weet-alles-maar-lk-kan-eigenlijk-niets gewauwel? Feit is, dat XING wel in Duitsland nog steeds marktleider is en andere sites nooit echt voet aan de grond gekregen hebben. De zomer is voorbij Marc,schrijf eens iets fatsoenlijks!