De PVV en jeugdwerkloosheid: niets, noppes, nada!

Logo en logotype PVVJe bent jong, je bent hoog opgeleid (HBO/WO) en je wilt aan het werk! Maar laat dat in de huidige economische situatie van ons land nou best lastig zijn. Gelukkig komen er binnenkort nieuwe Tweede Kamer verkiezingen en kun je stemmen op de partij die het meest gaat doen aan het beperken van jeugdwerkloosheid. Maar wie te kiezen? Hopelijk kun je na mijn analyse van de grootste partijen (VVD, SP, PvdA, CDA, D66, GroenLinks en PVV) op dit gebied een weloverwogen keuze maken.

Ik was niet onder de indruk van de VVD en SP; de PvdA deed het beter. Eens kijken wat de PVV in hun partijprogramma heeft opgenomen.

Welke jeugdwerkloosheid?
Na drie keer het partijprogramma te hebben doorgenomen en na het raadplegen van Google moet ik concluderen dat jeugdwerkloosheid niet lijkt voor te komen bij de PVV. Voor de zekerheid ook gekeken in de analyse van verkiezingsprogramma’s van het Centraal Planbureau (CPB), maar jeugdwerkloosheid wordt niet genoemd.

Wat wel prettig is, bij de PVV daalt de werkloosheid met 0,5% volgens het CPB. Dit komt waarschijnlijk omdat de PVV inzet op meer blauw op straat, en dat kan alleen als er meer agenten bijkomen. Indien je een opleiding doet in deze richting zit je dus goed. Volg je een andere opleiding? Dan is het totaal onduidelijk wat de toekomst je gaat brengen mocht jouw stem naar de PVV gaan op 12 september

Geef een reactie

4 Comments