HR Tech Europe, de 6 genomineerden

iHR logotypeVolgens HR Tech waren er meer dan 100 inschrijvingen voor de iHR competitie. Dat zijn dus meer dan 100 van de newest, most innovative start-ups  waarbij het natuurlijk gaat om de IT applications they offer for those in the business of HR management. Uit die lijst is door HR Tech een longlist van 20 geselecteerd en daaruit zijn vervolgens de 6 genomineerden gekozen. Die afgelopen vrijdag bekend zijn gemaakt.

Allemaal fantastisch, althans voor de 6 genomineerden. Want de resterende 94 start-up blijven volstrekt onbekend. Een nogal onbevredigende situatie, die mij er gisteren toe zette om een oproep te doen aan alle inschrijvers om zich te melden. Dit heeft ondertussen tot twee reacties geleid van Nederlandse partijen, JobsXS en Maddle. Verder had ook Cammio zich ingeschreven.

Maar als ik naar de genomineerden kijk was de de inschrijving een wereldwijd event en niet slechts een onderdeel van HR Tech Europe. Wat automatisch de vraag oproept hoeveel Nederlandse inzendingen er uberhaupt zijn geweest.

Dit zijn de 6 genomineerden en de manier waarop ze hun product/service beschrijven:

  1. GooodJobs. GooodJob believes that referral programs are such a powerful sourcing tool that companies should not settle for today’s inefficient models that generate participation rates of only 10%-20%. We feel that the key to referral program success is putting employees at the center of the process and maximizing their interaction. Referral toepassing dus.
  2. Hunite. Hunite supplies an independent (multi country, multi language) portal with a local feel, which is accessible via web and mobile platforms. Customers can use existing HRMS/ERP, Active Directory, workforce management, planning, talent management, BI, intranet and other systems supplied by different vendors. Hunite will unite them all into a single, global and mobile portal. Why replace your systems. WTF? Hunite is overigens een Nederlandse partij.
  3. Intunex. Intunex develops and provides a unique social business application called xTune. xTune changes the way people connect and share expertise inside organizations. In addition Intunex coaches organizations to utilize social collaboration procedures and applications to develop their business operations. Een soort Intranet kennisplatform. Of zoiets
  4. Sciomino. Sciomino will show you who knows what in your organization. It’s about you and your colleagues. We help people find the right people with ease. Because they want some context to go with that document. Or they simply aren’t ‘following’ you on some social network. And because knowledge needs sharing, we’ll help them with the finding. Of people. Een tweede Intranet kennisplatform blijkbaar. Of zoiets. Met het woordje social. En een foto van Roos van Vugt op de homepage… Sciomino is een Nederlandse partij
  5. Small Improvements. A hosted performance review system that simplifies 360 degree feedback, performance reviews and goal setting. Simple and pretty. And affordable. Iets met talent management dus.
  6. TalentBin. The talent search engine for the entire web. Find candidates where they’re active online, based on their skills, interests, and actions. Een people aggregator en als enige van de zes genomineerden al een keer gereviewed op RecruitmentMatters.

 

Het probleem met een competitie zoals iHR is dat het selectieproces om van de meer dan 100 aanmeldingen tot de 6 genomineerden te komen, volstrekt onduidelijk is. Dit soort competities is onder meer bedoeld om start-ups zichtbaar te maken binnen hun doelgroep, maar voor meer dan 94 start-ups gaat dat dus niet gebeuren. En het is volstrekt onduidelijk of de doelgroep hiermee geholpen is of juist die ene applicatie waar ze altijd op zaten te wachten (maar dat nog niet wisten) gaan missen.

Met andere woorden, wat doen die meer dan 94 andere start-ups zo verkeerd dat ze niet eens het daglicht van HR Tech Europe mogen verdragen? Van de drie Nederlandse partijen die het niet zijn geworden en die bij mijn bekend zijn, kan ik me in ieder geval geen reden voorstellen. Waardoor ik nog nieuwsgieriger word naar de meer dan 91 andere partijen.

Geef een reactie

7 Comments