BranchOut is niet langer de grootste

Inderdaad, BranchOut is niet langer het grootste LinkedIn kloontje op Facebook. Want vandaag heeft Identified collega-spammer BranchOut ingehaald:

Monthly active users, 1augustus – 13 september. Bron: Facebook

Monthly active users, 1augustus – 13 september. Bron: Facebook

Ik heb oprecht geen idee of iemand hier blij mee moeten zijn. Zowel BranchOut als Identified als alle andere LinkedIn kloontjes zijn een volledige waste of space vanuit het perspectief van de werkzoekende Facebook gebruiker. Het grote publiek zal de kloontjes uitsluitend kennen als massieve spam-engines die iedereen uitnodigen om lid te worden van de brave, new world waar je via je ‘vrienden’ werk kan vinden.

Maar BranchOut en Identified hebben ook tientallen miljoenen dollars aan funding uit de markt gekregen, vooral omdat ze de woorden social, mobile en Facebook vooraan in hun woordenschat hebben staan. En als een gevolg daarvan kunnen ze in de toekomst zomaar over succes struikelen hoewel de kans op een Jobstertje aanzienlijk groter lijkt.

Hoe dan ook, (vanaf) vandaag kan BranchOut haar zelfgeclaimde posities van The #1 professional network on Facebook niet langer voeren. Identified heeft (vanaf) vandaag de dubieuze eer deze titel over te nemen.

Geef een reactie

2 Comments