Choizzes pakt groots uit in De Telegraaf

Choizzes is een bizar slechte online recruitment site, die zich afzet tegen Werk.nl (de slechtste vacaturesite van Nederland) en op haar site zich spiegelt aan het slechtste recruitmentonderzoek ooit (het rapport van YER en Intelligence Group, De Nederlandse Arbeidsmarkt 2011-2015). Het is daarom niet meer dan logisch dat Choizzes ervoor heeft gekozen om (nogal dominant) te adverteren in de slechtste krant van Nederland, De Telegraaf:

Telegraaf | Homepage

De vraag is slechts: Waarom? Groots uitpakken met advertenties maakt een slechte site niet beter. Steek dat geld in het verbeteren van Choizzes. Of eigenlijk nog beter; in het maken van een andere site. Want van online recruitment heeft Choizzes echt helemaal niets begrepen.

Geef een reactie

7 Comments
 • jan-paul
  says:

  Ik heb mijn cv zojuist er af gehaald om dat het niks oplevert en dus niet rendabel is om er mee door te gaan of deze website nu wel of niet goed is het gaat er mij om dat ik op ze minst matche binnen krijg of vacature kan vinden .

 • Teun
  says:

  Het idee erachter is wel aardig omdat de markt steeds transparanter wordt. Alleen kan ik niet zien of de matches handmatig of automatisch worden gemaakt. Als het automatisch wordt gedaan dan heeft het niet veel meer toegevoegde dan een monsterboard
   

 • Michael Giele
  says:

  Voor kandidaten is het toch niet zo interessant als je zoveel moet invullen?

  Ik probeerde voor de lol een profiel aan te maken, het is omslachtig en niet recht toe rechtaan. En veel werk om juiste variabelen te vinden.

  Bijv. Mijn job heeft een iets andere slag dan mijn studie, maar ik kan niet mijn studie aanklikken bij de job die ik doe.

  Als je niet kunt aangeven wat je precies hebt gedaan, hoe kun je dan een “juiste” match maken? 

  Interessant om steeds weer nieuwe ontwikkelingen op job sites / social media te vinden.

 • Joost
  says:

  Ik zie wel een heleboel voordelen:

  Zuivere matching op basis van mijn persoonlijke vaardigheden, kennis en competenties.
  Anoniem, in de zin dat mijn huidige werkgever niet weet dat ik buiten de deur aan het kijken ben. 
  Kosteloos, werkgever betaald maar die krijgt dan ook een juiste match. Ik kan daar niet mee zitten.

  Om die redenen heb ik me wel ingeschreven. Daarnaast snap ik de recruiter(s) achter dit bericht wel, hij staat niet te springen op concurrentie.

 • Martijn
  says:

  tja registreer je GRATIS en dit is wat we vervolgens vanuit de vacaturehouder aan jouw gratis registratie verdienen, per “match” 
  WO niveau = € 250 ex BTW
  HBO niveau = € 200 ex BTW
  MBO niveau = € 150 ex BTW
  Overige niveaus = € 100 ex BTW