Hoekstra begint met slagersoperatie

Erik HoekstraEén dag voor het officiele aantreden van Erik Hoekstra als nieuwe CEO van De Telefoongids kondigt zijn voorganger Toon Bouten (Group CEO van European Directories en CEO Nederland ad interim) op zijn laatste dag een enorme reorganisatie aan. Voor eind 2012 moet 30% van het totale aantal arbeidsplaatsen in Nederland verdwijnen. Met andere woorden, Hoekstra mag vanaf dag 1 beginnen met het ontslaan van mensen. Wat een fijne binnenkomer…

Hoekstra was gekomen om de transitie van De Telefoongids naar een online bedrijf vorm te geven maar mag als bonus dus ook nog even wat overtollig personeel de deur wijzen. Overigens mag Hoekstra ook de nieuwe generatie online diensten in oktober van dit jaar lanceren. Om de pijn een beetje te verzachten?

En zou er in die aankondigingen ook een melding zitten dat Adver-online wordt overgenomen? Hans van Rijnswoud (mede-oprichter Adver-online) beloofde op 4 september dat hij over circa anderhalve week meer te melden zou hebben. Die tijd zit er dus zo’n beetje op…

Geef een reactie

1 Comment