SelectMinds is tweede recruitment aankoop Oracle

Oracle is online recruitmentkralen aan het rijgen. Want na de recente overname van Taleo is het nu de beurt aan het (aanzienlijk kleinere) SelectMinds om onder de vleugels van de databasereus te worden geschoven. SelectMinds? Never hear of…

SelectMinds claimt een Social Recruiting Suite te leveren:

SelectMinds Social Recruiting Suite

Toe maar… het woordje social is niet weg te slaan…

Grappig genoeg gebruikt Oracle in haar presentatie die bij het persbericht van de overname is verspreid een andere variant van diezelfde Social Recruiting Suite:

Oracle Social Recruiting Suite 

Andere titels voor de verschillende modules, interessante accentverschillen in de uitleg onder de titel. Oracle is blijkbaar al meteen aan het integreren geslagen.

Nog interessanter is het feit dat Oracle SelectMinds in diezelfde presentatie positioneert als een sourcing solution:

Oracle en SelectMinds

En dat terwijl SelectMinds vooral een vacature multiposter naar social media is. Wat bijzonder weinig met sourcing te maken heeft. Slechts de module die gericht is op employee referrals zou hierin mogelijk een actieve wervingscomponent kunnen zijn; maar dat hangt ervan af of de medewerkers puur als multiposters worden ingezet of dat zij ook gericht in contact kunnen treden met bepaalde connecties op basis van specfieke vacatures en deze contacten actief richting recruiters kunnen dirigeren. Maar het laat onverlet dat Oracle met Taleo en SelectMinds ondertussen een wel heel compleet portfolio op het gebied van recruitment en HR ondersteuning tot haar beschikking heeft.

Met de overname van Taleo leek het tevens de ambitie van Oracle om LinkedIn naar de kroon te steken. En zo de bedreiging van LinkedIn voor traditionele ATS (en talent management) systemen te counteren met een aanval op LinkedIn zelf. Dit zeiThomas Kurian (EVP Development Oracle) hierover:

Imagine if you had the capabilities of a manager to look at your organization chart, and browse the organization chart… but find the people within the organization chart using a talent browser. So you can quickly and effectively find the best talent for a position or need that you have.

Secondly, we also want to create a talent directory. [It’s] basically a portable talent profile that’s attached to every employee or candidate, that’s then integrated with recruiting and sourcing, so you can look outside of the company and look at all the pipelined candidates that are out there, and where you’re considering sourcing from, to get a view of what the talent outside of the organization is. This allows you to find, recruit, and retain the best people.

Jawel, dat klinkt toch als een directe kloon van LinkedIn. Waarbij Taleo’s Universal Profile mogelijk een centrale rol zou moeten spelen. Als de activiteit van Taleo’s LinkedIn kloontje Talent Exchange enige indicatie is; lijkt de amibitie van Oracle/Taleo toch iets naar beneden te moeten worden bijgesteld. In hoeverre SelectMinds hier een bijdrage aan kan gaan leveren is mij niet duidelijk.

Hoe dan ook, niet alleen bij vacaturesites gaat het consolideren vrolijk door. Ook in het bredere ATS-land blijft het een drukte van belang. Wie volgt?

Geef een reactie