Bijna jarige Jobbird heeft bijna geen vacatures meer

Op 25 september 2011 ging Jobbird live. En de site had in eerste instantie grote moeite om haar vacaturevolume op peil te brengen. In de aanloop naar haar 1e verjaardag lijkt deze situatie zich zomaar te herhalen. Want vandaag begon de site weer eens (het is niet de 1e keer dat er om een duistere reden een herindexatie wordt uitgevoerd) met een vacatureteller van 0. Om langzaam op te lopen. De stand op dit moment is een kleine 2.400 vacatures:

image

Er zal vast weer een heel (Atos) reden zijn voor het volledig opnieuw laden van de database. De vraag is alleen of in de tussentijd (want het gaat tergend langzaam) er een werkzoeker te vinden is die hier een boodschap aan heeft.

Hoe dan ook, over 3 dagen is het feest in Groningen. Nou maar hopen dat de vacatureteller dan weer boven de 40.000 staat.

Geef een reactie

5 Comments
 • Wendy Oude Veldhuis
  says:

  Dit weekend is Atos met een grote herindexering bezig om onze website te verbeteren. We hebben voor het weekend gekozen omdat er dan toch minder bezoekers zijn. We gaan er vanuit dat morgen/maandag alles weer gewoon is opgelost!
   

  • Volger
   says:

   Ha Wendy,

   Ik zag dat de aantallen weer terug boven de 40.000 zijn dus operatie lijkt geslaagd. Als volger zag ik niet zo snel wat de verbeteringen waren aan/op de website zelf; zou je die anders ook nog even willen benoemen?

   Twee dingen vielen mij zojuist op die wellicht tot de “verbetering” behoren?

   1) Ik zag dat eerste 1500 “vacature”-resultaten nu “Topbanen” zijn van handje vol intermediairs; is het “onbeperkt”-“plaatsen”-pakket misschien misschien een verbetering voor de commerciele vacaturehouders? Uit interesse, kun/wil je misschien na de herindexatie ook aangeven hoeveel procent van jullie vacatures nu eigenlijk van een “werkgever” is vs. een “vacature”-profiel van een intermediair?

   2) Ik zag dat Jobbird.com ook de vacatures van HeeftICTvacatures.nl ( volgens mij zelf een vacaturesite voor ICT-vacatures) tot onderdeel van de zoekresultaten heeft gemaakt; is het een verbetering dat Jobbird.com na 1 jaar de switch maakt naar een vacature-vertical / repost-plaform  en in haar tweede levensjaar de strijd aan gaat met de Indeed’s en Trovit’s van deze wereld? Of, is het opnemen van “concurrenten” een korte termijn pleister om de “grootste” te blijven?

    
   Ik ben benieuwd naar de echte, zinvolle verbeteringen die ik waarschijnlijk heb gemist…  

 • Cornelieke
  says:

  Vacatureteller op 0 begonnen? Heb net onze statistieken bekeken: Tence Inzetbureau heeft 291 actieve vacatures op Jobbirds. En die zijn er niet allemaal vandaag opgezet! Ben benieuwd naar de duistere reden achter de herindexatie. Reactie van Jobbird?