Vacaturesite top 10: geen bijzonderheden

Vacaturemonitor, positiefVorige week was er in eerste instantie de onwaarschijnlijke eerste plaats van Banenmatch, tezamen met een aantal andere verrassingen. Maar gelukkig kon een dag later, na enig correctiewerk van Jobfeed, een aanzienlijk realistischer top 10 worden gepresenteerd; met Jobbird op de terechte eerste plaats. Vreemd genoeg blijft Banenmatch nog altijd dicht in de buurt en dat terwijl de site toch substantieel minder vacatures dan Jobbird heeft.

Verder is het opvallend dat voor het eerst in lange tijd zowel het volume aan vacatureplaatsingen als het volume aan unieke vacatures in de afgelopen drie weken groter was dan het volume in dezelfde periode in 2011. In de afgelopen maanden was het beeld altijd omgekeerd. Een signaal van betere tijden of slechts een eenzame zwaluw?

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 36 – 38). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 36 – 38). Bron: Jobfeed

Nog altijd blijft Banematch dicht in de buurt van Jobbird; en nog altijd is dit een onwaarschijnlijke situatie. Jobbird heeft een aanzienlijk groter aantal vacatures dan Banenmatch waardoor het verschil duidelijk groter zou moeten zijn. GoudenGidsBanen heeft zich weer eens in de top 10 binnengedrongen; ten koste van Joof. Deze site van De Telefoongids en Adver-Online heeft zich via een opmerkelijk aantal vacatures in de afgelopen op de 10e plaats genesteld. Nou maar afwachten of dit aantal alsnog naar beneden wordt bijgesteld, zoals ook bij Vavacturevijver (een andere ‘site’ van Adver-Online) het geval was. Het zou me niets verbazen.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto 

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Banenmatch blijft vrijwel onveranderd (+1%) op 49%; Monsterboard blijft op 20% en Werk.nl zakt 1% naar 13%. Gelukkig is de orde in het universum weer hersteld dankzij het overheersend negatieve sentiment bij Werk.nl. Zo hoort de online recruitment wereld er uit te zien…

Geef een reactie