Gaat Indeed worden overgenomen?

Logotype IndeedVolgens Joel Cheesman hangt er een gerucht boven de markt dat Indeed gekocht gaat worden; voor een bedrag rond de $1,2 miljard. Oorspronkelijk meldde Cheesman dat LinkedIn de koper zou zijn, maar nu zijn de geruchten dat het om een Japans bedrijf gaat. Het lijkt er dus op dat de IPO plannen van Indeed van de baan zijn.

LinkedIn zou in mijn optiek een onwaarschijnlijke koper zijn, zeker voor een bedrag waar heel Monster voor gekocht kan worden. SimplyHired (de vacatureleverancier van LinkedIn) zou een logischer keuze zijn als LinkedIn een vertical wil opkopen, tenzij LinkedIn het potentiele risico van Indeed Apply misschien als groot inschat en een concurrent wil neutraliseren. Maar dan is $1,2 miljard wel heel erg veel geld. Daar kan je veel betere dingen mee doen.

Als Indeed inderdaad wordt opgekocht, is ook in de markt van vacatureverticals een consolidatieslag begonnen; gestart door Evenbase die enkele maanden geleden Jobrapido kocht.

Wie volgt?

Geef een reactie

1 Comment